Akdeniz ve Ege bölgelerinde devam eden orman yangınların onlarca insan hayatını kaybetti, yüzlerce ev küle döndü, binlerce hayvan yanarak can verdi, on binlerce hektar alanda bulunan ağaç yok oldu. Halen devam eden yangınlarda duyarlı vatandaşlar yardıma koşarken, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun Bursa’da bir restoranın açılışı sonrası masadaki partililerle selfie çekerken kahkahalar atan fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşması, güç zehirlenmesinin tezahürü olarak değerlendirildi. 'Bazı vatandaşlar da, ülke yangın yerine dönmüş, AK Parti'li Çavuşoğlu sorumluluğunu unutmuş, yanındakilerin tribünlerine oynamaktan vaz geçmiyor' yorumunu yaptılar.

‘KAHVALTIDAN SONRA HAVUZA GİRERSİNİZ’

Çavuşoğlu, restoranda çektiği fotoğrafı paylaşmasının ardından Ahmet Bircan isimli bir vatandaş, Hakan Çavuşoğlu’na korkusuzca tepki göstererek, “Memleket yanıyor sız gülerek kahvaltı yapıyorsunuz. Yananlar sizden değil bizden, Allah yardımcıları olsun, yoksa size kalırsa kahvaltıdan sonrada havuz girersiniz” şeklinde tepkisini dile getiren yorum yazdı.

ULUDAĞ’DA OTELELR KAPALI

Hakan Çavuşoğlu, kısa süren başbakan yardımcılığı döneminde seçim bölgesi Bursa için birçok vaatte bulunmuş, ancak verilen sözler yerine gelmemişti. Çavuşoğlu, 2018 yılında Uludağ’da yapılan ‘Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı’nda’ Uludağ’ın yılın 12 ayı turizme açılacağının sözünü vermiş, ancak aradan geçen 3 yılın ardından Türkiye’nin en önemli kamp alanı olan dağdaki oteller yılın 3 ayı kış turizmine hizmet ettikten sonra kapılarına kilit vurmaya devam ediyorlar. 35 yıl önce Türk futboluna önemli katkıları olan Bursaspor, Fenerbahçe, Galatasaray ,Trabzonspor ve daha birçok takım, Uludağ’da yaz kampları yaparak yeni sezona hazırlanıyorlardı.

YAKINLARINA İŞ KIYAĞI

Öte yandan Hakan Çavuşoğlu’nun, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alınan Yunanistan’dan hemşerisi TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’e, bazı akraba ve yakınlarının TRT’ye işe alınması için ricacı olduğu iddia ediliyor. Çavuşoğlu’nun ayrıca, hemşerisi Yıldırım Belediye başkan yardımcısıyken görevden el çektirilen Ali Mollasalih’in Bursa’da Basın İlan Kurumu’nda işe başlamasında rol alan isim olduğu belirtiliyor.

Editör: Haber Merkezi