Kontrollü normalleşmenin başlamasının ardından kaldırılan kısıtlamalarla birlikte Bursa’da hareketlilik arttı. 3,5 aydır hafta sonunu evde geçiren vatandaşlar adeta sokak ve caddelere akın etti. İflasın eşiğine gelen lokantalar da yeniden hizmet vermeye başladı. Bursa’nın Osmangazi İlçesine bağlı Çarşamba’da da çekilen görüntüler bu kadarına da pes dedirtti.

Şehrin birçok yerinde yaşanan canlılık, Suriyelilerin yoğun olarak bulunduğu semtte de kendini gösterdi, lokanta ve büfelerdeki hijyen- sosyal mesafe ortadan kalktı. Açıkta satılan ürünler ise tehlikeye yol açtı. Osmangazi Belediyesi’ne 300 metre mesafedeki lokanta ve dönercilerde temizlik kurallarına uyulmadığı, maskesiz sunum yapılması dikkatlerden kaçmadı. Berber ve kuyumculardaki yoğunluk şaşırttı. Tarım İl Müdürlüğü denetim ekiplerinin aylardır uğramadığı semtte, açıkta ve hijyenin ortadan kalktığı ortamda satılan gıdaların insan sağlığını tehdit ettiği belirtiliyor.

İŞYERLERİNDEN HİJYEN YOK

Gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizlemeyen vatandaşlar, denetim yapılmadığını söyleyerek, “ Kısıtlamalar kalkınca şehirmizdeki AVM'ler, lokantalar, dolup taşıyor. Tehlike kapımızda. Ayrıca,  Osmangazi ve Büyükşehir Belediyesi’nin zabıtaları, sağlıkçıları ve Bursa Tarım Müdürlüğü’nün denetimcileri Çarşamba’ya neden gelmiyor, kontroller yapmıyorlar? Suriyelilerin işyerlerinde açıkta satılan gıdalar, hijyen kurallarının ortadan kalkması sonucu insan sağlığını tehdit ediyor. Dönercilerin ve lokantaların girişleri, kaldırımlar yağ, pas içinde, böyle şey olmaz. Burası dağ başı mı? Kurumlarda liyakat kalmamış. Bursalıların lokantaları, gıda satışı yapan mekanlarını sıkı denetimden geçirenler, buradaki utancı neden görmüyorlar? Mültecilerin işyerlerinde sosyal mesafe yok. Kuyumcu dükkânları bile tıka basa dolu. Bursa Sağlık İl Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, protokol ziyaretlerinden vakit ayırıp şehrimizdeki manzaralar karşısında uyarılarda bulunması gerekiyor. Ayrıca maske, mesafe uyarısı yapan Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı Çarşamba’da denetim yapmaya davet ediyoruz” diye konuştular.

OTEL KAPATILMIŞTI

Birkaç gündür çarşı, pazar ve AVM’lerde yaşanan yoğunluk ve tedbirsizlikler endişelere neden oluyor, bir takım müeyyideleri de beraberinde getireceği konuşuluyor. Bilindiği gibi, Ocak ayında Uludağ’da bir otelde sosyal mesafe ve maskenin ortadan kalktığı görüntüler ortaya çıkmış, kurallara hiçe sayarak parti düzenleyenlere cezai işlem uygulanmış, işletme 10 gün süreyle kapatılmıştı.

Editör: Haber Merkezi