Geçtiğimiz yıl sebze fiyatlarında yaşanan aşırı artışın ardından hükumet, bir dizi tedbir alarak, vatandaşın ucuz ürüne ulaşabilmesi için seyyar ve sabit tanzim satış mağazalarını hizmete sokarak, patates, biber, soğan gibi sebzeleri bu noktalarda satışa sunmuştu. Aradan geçen bir yılın ardından özellikle sebze fiyatlarındaki aşırı artış, coronavirüs yüzünden işten çıkarılan, dar gelirliyi kara kara düşündürüyor.

MÜŞTERİ YOK AMA ZAM VAR

Bursa'nın en eski pazar alanlarından olan Reyhan ve Tuzpazarı’nda az sayıda pazarcının tezgah açmasına, tek tük müşterinin olmasına rağmen patatesin, soğanın kilosu 5 TL’ye çıkması, domatesin 5 ile 6 liraya satılması Bursalıları şaşkına çevirdi. İş yerleri yaklaşık bir aydır kapalı olan esnaf, işten çıkarılan işçi ve dar gelirliler, sebze fiyatlarındaki artışa anlam veremediklerini söylediler. Tezgâhlarında sergiledikleri ürünleri satamamaktan yakınan pazarcılar, pazarda bugüne kadar olmayan bir sakinlik söz konusu olduğunu, bu durumun ülke genelinde de yaşandığını, ancak sebze fiyatlarının, rağbet olmamasına rağmen müşteriyi de satıcıyı da üzdüğüne dikkat çektiler.

'MİLLETE YAZIK OLUYOR'

30 yıldır Reyhan pazarında tezgahı olan Ayhan Çetin, ‘Coronavirüs karantinasından dolayı pazara müşteri gelmiyor ama patatesin fiyatı 5 TL oldu. Soğanda aynı şekilde. Sivri biber 10, taze fasulye 12, patlıcan 10 lira. Domatesi ise 6 liradan satmak zorunda kaldık. Geçtiğimiz yılda fiyatlar vatandaşı ürkütmüş, kimse patates, soğan alamamıştı ve tanzim satış noktaları sayesinde bir süre ucuz sebzeye ulaşılabilmişti. Yemin ederim millete yazık oluyor, patatesin fiyatına bakan tezgahtan kaçıyor’ dedi.

Editör: Haber Merkezi