Akaryakıta ardı ardına gelen zamlar, girdi maliyetlerinin artışına neden oluyor. Çiftçi ektiğinden, yetiştirdiğinden hak ettiği parayı kazanamamasından dolayı üretimden çekilirken, Bursa’nın en eski pazarlarından birisi olan Osmangazi ilçesindenki  Tuzpazarı, Reyhan’daki meyve tezgahlarındaki etiketler vatandaşı şaşırtmaya devam ediyor.

Mayıs ayının son günlerine yaklaşırken pazarda yerli erik kilosu 30 lira, çilek 20, Mersin’den gelen kayısı 30, kiraz 50, dilimle satılmaya başlanan karpuzun kilosu 16 liradan satılıyor. Emekli, asgari ücretli ve dar gelirliler, meyvelerin fiyatlarında düşüş olmamasından dolayı gramla almak zorunda kalıyor. Karpuzun ise alıcıdan çok, seyredenlerin sayısındaki artış yaşanan hayat pahalılığını gözler önüne seriyor.

"HANİ FİYATLAR DÜŞECEKTİ?"

Tuzpazarı’na yıllardır alışveriş yapmaya geldiğini söyleyen Ahmet Altın, yaşanan hayat pahalılığına tepki göstererek, “Ben 57 yaşındayım, böyle bir pahalılık görmedim. Ağaçta yetişen yerli erik geçen sene Mayıs’ta 10 liraydı. Şimdi 30 TL. Karpuzun fiyatı ise uçtuğu için dilimle bile alamadık, tadamadık. Akaryakıta gelen zamlar, hem üreticiyi, hem satıcıyı doğrudan etkiliyor. Dolayısıyla satışlar düşüyor, kiloyla erik, kilo ile çilek alamıyoruz. Her şeye, her gün gelen zam alım gücünü düşürüyor. Maaşlarımız eriyor ama bizim feryadımızı kimse duymuyor. Cumhurbaşkanımız "fiyatları düşüreceğiz" diyeli 5 ay oldu ama değişen birşey yok” dedi.

Editör: Haber Merkezi