Osmanlı Devleti'nin savaş meydanlarında şehit düşen tek padişahı Sultan 1. Murat Han’ın Kosova’daki türbesinin türbedarı Saniye Türbedar, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’le Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir araya geldi. Osmangazi Belediyesince düzenlenen Sultan 1 Murat Hüdavendigar’ı anma etkinlikleri kapsamında Türkiye’ye gelen Türbedar, milletvekili Özen’in misafiri oldu, çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

TÜRBEDAR TBMM’DE

TBMM Türkiye-Kosova Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ile birlikte Saniye Türbedar’ı, türbe mihmandarı Zekeriya Hocalar ve annesi Fitnet Hocalar’ı mecliste misafir ettikleribi sosyal medya hesabından duyuran Özen, “Sultan 1. Murat Han’ın Kosova’daki Türbesinin türbedarı değerli Saniye Teyzemizi Gazi Meclisimizde misafir etti. Ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

“BURASI BENİM KÜÇÜK CENNETİM”

Saniye Türbedar ve sülalesi, Sultan I. Murad Hüdavendigar'ın Kosova'nın başkenti Priştine'de bulunan edebi istirahatgahında türbedarlık (hizmetçi) yapan bir aile olarak tanınıyorlar. Saniye Türbedar, şehit padişahın kabrini ziyaret edenlere, "Burası benin dünyadaki küçük cennetim" şeklinde hatırlatmalar yapan birisi olarak ta tanınıyor.

Editör: Haber Merkezi