Genellikle emekli insanların şoförlük yaptığı servis araçlarında bir dizi skandallar yaşanıyor. Asgari ücret ve altında bir maaşla sabah 5’te direksiyon başına geçen sürücüler, ertesi gün 00-1’e kadar direksiyon sallıyor. İşin ilginç olanı ise bütün bu yaşananların Bursa’nın göbeğinde cereyan ederken, yetkililerin önlem almaması tepkilere neden oluyor.

‘SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILIYORLAR’

İsmini vermek istemeyen bir servis şoförü, ‘Sigortasız bir şekilde direksiyona oturtulan insanlar adeta ölümlü kazaların habercisi, saatli bomba gibiler. Çünkü sabah 5’te başlayan mesai ertesi gün gece 1’e kadar sürüyor. 18- 20 saat boyunca insanlar adeta sömürülüyor. Direksiyon başında uyuyan arkadaşlar var, çok çalışmaktan çocuklarını göremeyenler var. Bu arkadaşlarımızın çoğu sigortasız çalıştırılıyor. Koskoca Bursa’da bu skandala son verecek kimse yok mu? Bursa Valiliği, polis, jandarma ciddi önlemler almalı, bazı araç sahipleri şoförlere yemek ve su bile vermiyor” diye konuştu.

‘MUHTEMEL FACİALARIN ÖNÜNE GEÇİLSİN’

Muhtemel ölümlerin, faciaların önüne geçmek, maddi ve manevi kayıpları önlemek için acil denetimler sıklaşmalı. Kimsenin canı yanmasın. Ne çalışmak zorunda kalan şoförler, ne de olası bir kazada mağdur olacaklar düşünülerek hareket edilmeli.

Bavulhaber.

Editör: Haber Merkezi