Hüseyin Tüccar/ Bilal Kayaaltı 

Kestel ilçesinin en çok ziyaret edilen ibadethanelerinden birisi olan Hacı Hasan Yıldız Çınar Camii'nin üç ayrı taşıyıcı kolonlarında oluşan çatlaklar camiye gelenleri tedirgin ediyor. Deprem söylentilerinin bitmediği ve fay hattı üzerinde bulunan Kestel ilçesindeki vatandaşlar, başka bir korkuyla yaşamaya başladı. Taşıyıcı kolonlarında bir süre önce derin çatlaklar oluşan Hacı Hasan Yıldız Çınar Cami’ne namaz kılmaya gelenler, gördükleri manzara karşısında şok oluyorlar. Çatlakları gören cemaat, deprem korkularının depreştiğini belirtiyor, gerekli incelemelerin yapılmasını istiyorlar.

‘HASAR TESPİTİ YAPILSIN, GEREKİRSE YIKILSIN’

Bir süre önce meydana gelen çatlakların, kolonların her iki yönünden de belli olduğunu belirten vatandaşlar, “Bu cami 2014 yılında inşa edildi. Bir süre önce taşıyıcı kolonlarda ciddi ayrılmalar oluştu. Parmaklarımız çatlakların içine giriyor. Herkesin malumu üzere Kestel fay hattı üzerinde bir yerleşim bölgesi. Tahminimize göre zaman zaman yaşanan artçı depremler ibadethanenin kolonlarına zarar verdiği noktasında. Bursa Valiliği bu duruma el atmalı, bizler namaz kılmaya geldiğimizde korku yaşıyoruz. Bazı arkadaşlarımız artık bu camide ibadet yapmaya gelmiyor. Cuma günleri camimiz dolup taşıyor, bir facia yaşanırsa hesabını kim verecek? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Bursa’daki yetkilileri acil önlem almalı, binanın hasar tespiti yapılmalı. Eğer tehlike arz ediyorsa yıkılsın” diye konuştular. Vatandaşlar, Kestel Belediyesi Başkanı Önder Tanır'ın da camide inceleme yapmasını istiyorlar.

AFAD'ın Türkiye Deprem Bölgeleri Haritasına göre Kestel, birinci derece deprem riski taşıyan bölgeler arasında yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi