Saadet Partisi Bursa İl Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği ‘yerelden genele Türkiye’nin gündemi’ toplantısına katılan SP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, Türkiye’nin yönetilemediğini, tıkanmışlık yaşandığını dile getirdi Kokain kullanırken görüntüleri ortaya çıkan ve gözaltına alınan AK Parti Genel Merkez büro çalışanı Kürşat Ayvatoğlu'nun mal varlığının araştırılması gerektiğine dikkat çekti.. İl Başkanı Mehmet Atmaca ise, 3 yıl önce Büyükşehir Belediyesi Başkanı koltuğuna oturan Alinur Aktaş’ın “Bursa’da trafik 2 yılda sorun olmaktan çıkacak” sözüne atıfta bulunarak, şehir trafiğinin Bursalıları canından bezdirdiğini söyledi. Programa, Genel Merkez GİK üyesi Gökhan Gerçek, Disiplin Kurulu üyesi Mehmet Sait Terzioğlu’nun yanı sıra il ve ilçe yöneticileri katıldı.

‘ 94 RUHU ÇAĞIRMAKLA GELMEZ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehirlere ihanet ettik açıklamasına dikkat çeken Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, “Medeniyet sloganı atan iktidar tarafından ülkemiz şehirleri betonlaştırılmak suretiyle nefes alamaz hale getirildi. Gönül isterdi ki biz iyi şeylerden bahsedelim ancak görünün köy kılavuz istemez. İktidar sözcüleri 94 ruhunu geri getireceklerini belirtiyorlar. Ruh çağırmakla gelmez. 94 ruhu Refah Partili belediyelerin yerel seçimlerindeki zaferiydi. En önemli artıları belediye işleriyle birlikte sosyal belediyeciliğin tesis edilmesiydi. Milli Görüş o dönemde bunu başardı. Renk, ırk, meşrep, din farkı gözetmeksizin insanlar ötekileştirilmeden halka ulaşıldı. İhtiyaçlar karşılandı, kardeşlik köprüsü oluşturuldu. Sonrasında da Refah Partisi 1995 seçimlerinde birinci parti oldu. Ardından belediyeler AK Parti’ye geçince sosyal belediyecilik anlayışını kendilerine kılıf olarak kullanan kitleler, troller oluşunca şehirler betonlaştı, imar rantları ortaya çıktı, trafik sorunları meydana geldi. Kısacası halkımız daha fakirleşti. Yani, Refah Partili belediyeler Allah rızasını gaye edinmişlerdi. AK Partili belediyeler hizmetlerinin içinden Allah rızasını çıkardıkları için ülkemiz yönetilemez bir hal aldı” şeklinde ifadeler kullandı.

‘ADALET ÇOK BÜYÜK YARA ALDI’

AK Parti’yi kuranların Milli Görüş gömleğini çıkarmadan önce söylediklerinin tam tersini yaptıklarını hatırlatan Mahmut Arıkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Partili arkadaşlarımız bizimle beraber siyaset yaparken işçinin hakkını anlının teri kurumadan emeğini verin ifadelerini kullanıyorlardı. Şimdi işçilerin grev yapmalarına izin vermiyorlar. İşçileri, emekçileri hakir görüp, coplatıyorlar. Diyanet kendilerinden önce, iktidarların mesajlarını iletme noktasında kullanılmasına tepki gösteriyorlardı. Şimdi Diyanet iktidarın sözcülüğünü üstlendi. Ekonomiyi konuşmaya gerek yok, çarşı, pazar ortada; halkımız ayın sonunu getiremiyor. Adalet menfuru rafa kaldırıldı. Geçmiş dönemlerde adalete karşı güvensizlik vardı ama bu dönemdeki gibi toplumun adalete olan güvenin sarsıldığı bir dönem yaşamadık. Adalet mülkün temeldir’ cümlesi adliye duvarlarına yazılı bir tabela olmaktan öteye geçemedi. Liyakat kavramı yerlerde sürünüyor. İktidarın tek bir kriteri var; hemşericilik, il başkanının, milletvekilinin ve bakanın yakını olmak bir yere gelebilmek için yeterli oluyor” dedi.

‘KOKAİNCİ AYVATOĞLU BU SERVETİ NASIL EDİNDİ?’

Arıkan ayrıca, kokain kullanırken çekilen görüntülerle gündeme gelen AK Parti Genel Merkez büro çalışanı Kürşat Ayvatoğlu ile ilgili olarak, “Kadim değerlerden, bin yıllık medeniyetten bahseden iktidarın ülkeyi getirdiği nokta bu. Asayiş olaylarındaki inanılmaz artış ve uyuşturucu kullanımının üzüntü verici boyutlarda olması her şeyi ortaya koyuyor. Ancak, AK Parti çalışanı olan bu kişinin nasıl bu kadar servet edindiği meydana çıkarılmalı. İktidarın gözden kaçırmak istediği Ayvatoğlu’nun bu malvarlığını nasıl edindiği, kirli ilişkileri ortaya çıkarılmalıdır” diye konuştu.

‘BURSA’NIN TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK TEK BİR PROJESİ YOK’

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca, Bursa’yı yönetmeye talip olanların, şehri yönetmekten aciz olduklarını söyleyerek, “Bursa içinden çıkılmaz bir kente dönüştü. Şehrin bir ucundan diğer tarafına ulaşmak zulüm oldu. Maalesef Bursa hem ilçe belediyeleri hem de büyükşehir olarak iyi yönetilmiyor. Çarpık kentleşmeyle ilgili hiç birinin çözüm üretmediğine üzülerek şahit oluyoruz. Yeşile hasret kaldık. Biz öncelikle şehir tasarımını savunduk. 50 yıl sonrasının planlamalarının yapılmasını dile getirdik. Ama anlık kararlarla Bursa’yı yöneteceğini sananlar, kadim şehri mahvettiler. Ulaşımla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2 yıl içinde Bursa’da trafik sorunu konuşulmayacak demişti. Bu iddia, Aktaş’ın ne kadar cahil biri olduğunu ortaya koyuyor. Çünkü hiçbir sihirli el, Bursa’daki trafik sorununu 2 yılda ortadan kaldırmaz. Bu iddiası bu işi bilmediğini ortaya koyan apaçık bir gerçektir. Pandemi koşullarına rağmen, Bursa’daki, trafik sorunlarının arttığını görüyoruz. Bir kısım pansuman tedbirler ve kavşak düzenlemeleri ile trafik sorununun düzeleceğini söylemek, bu işi bilmemekten kaynaklanıyor. Bu kadar büyük bir şehir, bu kadar büyük bir bütçeye sahip olan ve iktidar partisinin tüm desteğine rağmen Bursa’da gözle görülür, Türkiye’ye örnek olacak bir tane proje yoktur” dedi.

Editör: Haber Merkezi