Bursa’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği akslardan birisi olan 1. Murat Hüdavendigar türbesi, duvarlarındaki sıvaların dökülüp küflenmesi, vatandaşlar tepkisine neden oluyor. Yaklaşık 3 yıldır bakıma muhtaç olan sultanın mekanının dış cephesindeki boyaların kabarması, görenleri şaşkına çeviriyor. Her fırsatta Bursa’nın tarihini turizme kazandırdıklarını kamuoyuna hatırlatan AK Parti Büyükşehir ve Osmangazi belediyelerinin, ecdadın eserine karşı sessiz kalmalarına bir anlam verilemiyor.7

'ALİNUR AKTAŞ'I GÖREVE ÇAĞIRDILAR'

Halk, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün sorumsuzluğuna dikkat çekerek, “Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek duymuyor, görmüyor. Cami’nin görevlileri de duyarsız. Dedemizin mekanının durumu içler acısı, ecdadın izinde olduğunu her fırsatta dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dedesinin haziresinin bakımını yapsın, bu ayıba son verilsin. Aynı şekilde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’da elini taşın altına koysun’ diye konuştular.

CEMİL AYDIN UYARMIŞTI

Hatırlanacağı gibi, önceki dönem MHP Osmangazi meclis üyesi Cemil Aydın, 2 yıl önce Murat Hüdevendigar türbesinin bakımsızlığına dikkat çekmiş, Osmangazi Belediyesi ve Vakıflar’ı göreve çağırmış, ecdadın mekanının bakımsızlığına göz yumulmasına tepki göstermişti.

Editör: Haber Merkezi