Özellikle kenar mahallelerde market alışverişine gitme bahanesiyle kendini dışarıya atan vatandaşlar, parkta spor yapmanın keyfini sürdü. Başta Sağlık bakanı Fahrettin Koca’nın gün aşırı ‘Aman dikkat, mesafe, maske, temizlik’ uyarısına adeta nazire yaparcasına kalabalık ortamlara girmeden imtina etmeyen kendini bilmezler, yasak olmasına rağmen marketlere de özel otomobilleriyle gitmeleri pes dedirtti.

DENETİMLER YETERSİZ

Denetimlerin yetersiz olduğu kentte, tam kapanmanın sadece şehrin ana arterlerindeki kontrol noktalarıyla sağlandığı görüldü. Osmangazi ve Yıldırım ilçesinde bazı kendini bilmezler hiç yasak yokmuşçasına cami önlerinde seyyar manav bile açtılar. Cami cemaatine satış yapanlar, kamyonetleriyle şehir turu atmayı da ihmal etmedi. Trafik magandaları ise ara sokaklarda ve caddelerde tur attı, araçlarında müziğin sesini sonuna kadar açtı. Tüm bunlar olup biterken etrafta bir görevlinin görünmemesi de dikkat çekti.

‘YASAĞA UYANLAR APTAL YERİNE KOYULUYOR’

Yaşanılan pervasızlığa tepki gösteren vatandaşlar ise, “Bu yasak, sadece devletine itaat edip, evinde kalanları mı kapsıyor. Bizler, toplum sağlığına kavuşsun diye evlerimize tıkandık, ama görüyoruz ki denetimler yetersiz kalınca yasağa kimse aldırış etmiyor. Bursa’da yetkililerin konuyla alakadar olmalarını bekliyoruz. Yasağa uyanlar aptal yerine koyuluyor” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi