Gıda ürünlerine gelen kontrolsüz zamlar halkı canından bezdirirken, Tarım Kredi Marketleri’nden mutfakların vazgeçilmezi yağ, şeker gibi temel gıdalara kota geldi. Bursa’nın Osmangazi İlçesi Dikkaldırım Mahallesi’ndeki Tarım Kredi Kooperatif Marketine gelen vatandaşlar, 5 kiloluk ayçiçek yağını bir adetle sınırlandırılması ve kısa sürede tükenmesinden dolayı şok yaşadı. Reyon elemanlarının toz şeker gelmedi cevabıyla karşılaşan müşteriler, markete geldiklerine pişman oldu.

“HANİ MUTFAKTAKİ YANGIN SÖNECEKTİ?”

Alışveriş yapmak için gelen ancak hayal kırıklığına uğradığını söyleyen bir vatandaş, "Mahallemizdeki zincir markette çiçek yağı, un ve şeker pahalı olduğu için Dikkaldırım’daki Tarım Markete geldim ama rafların boş olduğunu görünce herkes gibi bende şok yaşadım. Rafta 2 tane kalan 5 kiloluk ayçiçek yağını almak istedim “bir taneyle sınırlı” dediler. Toz şeker yok, un diğer marketlerle fiyatında aynı. Buradaki ürünler karneye bağlanmış, tek tek veriyorlar. Hani mutfaktaki yangını Tarım Kooperatifleri söndürecekti, zam zulmü karşısında çaresiz kaldık. Feryadımızı duyan yok, kendimi kimsesiz gibi hissediyorum, ayın sonunu getiremiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Piyasaları daha da rahatlatacağız. Bazı zincir marketler de kendilerini buna göre ayarlayacak” demiş ve indirimli ürünlerin Tarım Kredi Marketlerinde satılacağını müjdelemişti.

Editör: Haber Merkezi