Yaşanan ekonomik daralmayı, geçim sıkıntısını fırsat bilen tefeciler, Bursa’nın cadde ve sokaklarını babalarının çiftliği gibi kullanıyorlar. Bankaların faiz tuzağı yetmezmiş gibi, elini kolunu sallayan tefeciler, denetimsizlikten de faydalanıp halkı bataklığın içine çekiyorlar. ‘Kredi alamayan vatandaşlara büyük kolaylık’ ‘Anında kredi’ ‘Para hemen cebinizde’ sloganıyla ‘kurban’ arayan tefeciler, yüzde 40 komisyonla vatandaşın hayatını karartıyorlar.

OTOBÜS DURAKLARI HEDEF

Asgari ücretin yetersiz olması, ardı ardına gelen zamlarla beli iyice bükülen iyice bükülen vatandaş, tefecilerin kurduğu tuzakla perişan oluyor. Kefilsiz, ipoteksiz anında kredi vaatleriyle halkı faiz bataklığına sürükleyen kanun tanımaz şehir eşkıyaları, vatandaşı dolandırmak için farklı taktikler kullanarak cadde ve sokaklara, kaldırım ve otobüs duraklarına çıkartmalar yapıştırıyor. Özellikle vatandaşın yoğun bir şekilde kullandığı güzergâhlara çıkartmalar yapıştıran tefeciler, sosyal medyadaki sponsorlu reklamlarla da daha çok vatandaşı ağına düşürmeye çalışıyor.

POLİSİN DENETİMLERİ ARTSIN

Bankalardan kredi almak için zorlananlara aracılık eden tefeciler, vatandaşın aldığı kredinin yüzde 25 ile 40 arasında pay alıyor. Yüzde 40’lara varan komisyona razı edilen yurttaşlar, bankanın koyduğu faize ilave bir de tefecinin komisyonu eklenince yediği tokat da katmerleşiyor. Şehrin ortasında yaşanan tefeci soygununa dur denmesini isteyen Bursalılar, Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş ekiplerinin halkı soymak için tuzak kuran tefecilere karşı tedbir almalarını istediler. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde mesai yapan tefeciler, kiralık iş yerlerinin camlarına, bankamatik girişlerine, telefon ve elektrik trafolarına ellerini, kollarını sallayarak kredi tuzaklarını yapıştırıyorlar.

Editör: Haber Merkezi