Osmangazi Belediyesi temizlik işleri ekibi Nuri Bıyıklı ve Nursal Meydan, Namıkkemal Mahallesi’nde atıkları topladıkları sırada içinde para, kimlik ve kredi kartı olan çanta buldular. Hiç tereddüt etmeden buldukları cüzdanı Namıkkemal Mahalle Muhtarı Necmettin Geniş’e getirdiler. Temizlik görevlilerini tebrik eden Geniş, “Bu kardeşlerimiz her anlamda örnek insanlar. Vatandaşın yere düşürdüğü para cüzdanını tereddütsüz bana ulaştırdılar. Benzer hadiselerle sürekli karşılaşıyorlar, sokakta, caddede buldukları değerli eşyaları muhtarlığımıza getiriyorlar. Davranışlarıyla herkese örnek olduklarından dolayı kendilerini kutluyorum. Bursa'mızın adını yüceltiyorlar” diye konuştu.

KİMSENİN PARASINDA GÖZÜMÜZ YOK

İşleri gereği benzer olaylarla karşılaştıklarını söyleyen temizlik işleri ekibi Nuri Bıyıklı ve Nursal Meydan, “Biz görevimizi yaptık. Cüzdanı düşüren bizim annemiz, kız kardeşimiz de olabilirdi. Bu şuurla hareket ediyoruz. Kimsenin parasında, malında gözümüz yok” şeklinde ifadeler kullandılar.

MUHTAR GENİŞ GÖREVLİLERLE ÖZ ÇEKİM YAPTI

Sosyal medya hesabından temizlik görevlilerini takdir eden not yazıp Bıyıklı ve Meydan’la öz çekim yapan Nanıkkemal Muhtarı Necmettin Geniş, para cüzdanını düşüren vatandaşa ulaşıp, çantayı teslim etti.

“Namıkkemal Mahallemizin Atıklarını Toplayan Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri ekip Arkadaşlarımız takdire şayan Güzel insanlar Nuri Bıyıklı ve Nursal Meydan, içinde para kimlik ve Banka Kartlarının olduğu cüzdanı Muhtarlığımıza Kadar getirip teslim ettiler. Görevimiz gereği Mahallemizde ikamet eden Kayıp cüzdanın sahibini telefon ile haberdar edip bilgilenirdik. Kendisine Akşam Saatleri işyerinden paydos ettikten sonra teslim edeceğiz inşallah. Bu Güzel davranışlarından dolayı Arkadaşlarımıza Teşekkür eder İşlerinde Kolaylıklar dileriz iyi ki varsınız güzel insanlar.”

SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Namıkkemal Mahalle Muhtarı Necmettin Geniş, yaptığı sosyal ve kültürel faaliyetlerle Kaymakamları bile kıskandırıyor. Bursa'da parmakla gösterilen icraatlara imza atıyor. 

Hatırlanacağı gibi, Bursa’da çalışırken yolda bulduğu 110 bin TL’yi polise teslim eden Osmangazi Belediyesi temizlik işçisi Habip Çaylı’nın bankalara olan kredi borcu Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın teşebbüsleriyle ödenmişti. 

Editör: Haber Merkezi