Bursa gezilecek yerler konusunda ülkemizin en zengin şehirlerinden bir tanesi. Ulu Camii, Koza Han, tarihi Büyükşehir Belediye binası, Tayyare Kültür Merkezi, Setbaşı köprüsü ve Mahfel, şehre değer katmaya devam ediyor.

ULU CAMİ

Osmanlı’nın en kıymetlilerinden birisi olan Bursa Ulu Camii sadece bir ibadethane değil, pek çok açıdan önemli, çok değerli bir tarihi eser olarak göze çarpıyor. İbadethanenin 20 kubbesi, 12 sütunu insanı adeta büyülüyor. Mabet her gün yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrarken, özellikle Pazar günleri sabah namazlarında kıble tarafında bulunan caddede trafik kilitleniyor.

7

Sizin için öneriyoruz

ORHANGAZİ PARKI

Bursalıların buluşma mekânı olan Orhangazi Parkı, ismini yanı başında bulunan Orhan Cami’nden almış. Parkın bir yakasında Ulu Cami yer alırken hemen ortasında, kuzey tarafında ise Koza Han yer almakta. Parkın çevresinde bulunan çınar ağaçları, kente gelenlere nefes aldırıyor, kadim şehre geldiklerini hatırlatıyor. Orhan Cami’ne komşu tarihi belediye binası ve yıllarca Bursalıların yerli yabancı filimler izlediği, şimdilerde kültür merkezi olarak kullanılan Tayyare Kültür Merkezi. Yine Bursa’ya değer katan en önemli lezzetlerden birisi olan, İskender Kebap’ın tereyağının buram buram kokusunun etrafa yayıldığı, damaklarda inanılmaz tat bırakan kebabın adresi İskender Kebapçısı.

HEYKEL, ATATÜRK CADDESİ

Heykel turu, eski Bursalıların vaz geçemediği yürüyüşler arasında yer alıyor. Kentte yaşayanlar, Setbaşı’ndan başlayıp, Heykel, Atatürk Caddesi’yle devam edip, Altıparmak’ta sona eren akşam gezintisini yaparken, bir birleriyle selamlaştıkları biliniyor.

SETBAŞI VE MAHFEL

Bundan 20 yıl öncesine kadar Bursalıların vaz geçilmez mekânları arasında yer alan Mahfel, her yaştan insanın uzun soluklu sohbetlerine ev sahipliği yaptı. Setbaşı köprüsüne komşu olan mekân, eski Bursalılar tarafından ziyaret edilip, demli çay eşliğinde sohbet edilen bir yer olmaya devam ediyor. Setbaşı semtinin ise eski yoğunluğundan bir şey kaybetmemesi, kent kültürü açısında dikkat çekici.

Editör: Haber Merkezi