Kültür, turizm, sanayi ve tarih şehri Bursa’da 1975 senesinde kurulan Uludağ Üniversitesi 46. Kuruluş yıldönümünü kutluyor. Rektörlük verilerine göre, üniversite bünyesinde halen 66 bin 789 öğrenci öğrenim görürken 2 bin 715’i akademik personel olmak üzere toplamda 6 bin 810 kişi görev yapıyor. Gerek sahip olduğu akademik potansiyel gerekse öğrenci sayısı ile ülkenin önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Bursa Uludağ Üniversitesi, eski günlerini adeta mumla arıyor. Şehir dinamikleriyle ortak bir çok projeye imza atan Üniversite yönetimine, son zamanlarda ‘Halktan koptu’ eleştirileri yükselmeye başladı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Drç Ahmet Saim Kılavuz

66 BİN 789 ÖĞRENCİ

Rektörlük üniversiteye dair son verileri kamuoyu ile paylaştı. Buna göre, üniversitede halen 2 bin 715’i akademik personel, bin 1937’si idari personel, 502’si sözleşmeli personel ve bin 656’sı sürekli işçi olmak üzere toplamda 6 bin 810 kişi çalışıyor. 15 fakülte, 15 meslek yüksek okulu, 3 yüksekokul ve 4 enstitüyü bünyesinde barındıran üniversitede halen 41 bin 285’si lisans olmak üzere 66 bin 789 öğrenci öğrenim görüyor.

‘HALKIN SORUNLARINI GÖRMÜYORLAR’

Geçmiş yıllarda üniversite hocalarının halkın sorunlarına yönelik daha fazla proje yürüttüğüne dikkat çeken Bursalılar ise üniversitenin çalışmalarını yetersiz buluyor. Akademik çalışmaların yanı sıra üniversitelerin bulundukları şehrin sorunlarına da çözüm girmesi gerektiğini savunan vatandaşlar şu eleştirilerde bulunuyor: “Maalesef görüyoruz ki, bir çok üniversitede akrabalık ilişkileri son derece ilerlemiş. Rektör beyler akrabalarını muhtelif yöntemlerle üniversite kadrolarına katıyor. Bursa Uludağ Üniversitesi’nden de benzer haberler geliyor. Tabi ki yasalara uygun, liyakat sahibi insanların önü açılmalı. Ancak üniversiteler bilimsel çalışmaların yanı sıra halkın yaşadığı sorunlara da kayıtsız kalmamalı. Sanayici üniversite işbirliği Bursa’da yeterli mi bilmiyoruz” şeklinde tepkilerini dile getiriyorlar.

Editör: Haber Merkezi