Daha önce Nilüfer İlçesi’nde hastane meydanı olarak bilinen boş alana Tiftik Organizasyon’un marifetiyle kurulan çadırda satılan sağlıksız ürünler, vatandaşın tepkisini çekmekle birlikte, esnafı da mağdur olmasına sebep olmuştu. Şimdi aynı organizasyon, Çarşamba Pazar Park Alanı’nda ‘Erzurum Günleri’ düzenlemeye hazırlanıyor. İki yıl önce göreve geldiğinde Merinos platosunda gıda satışının yapılmayacağını, burasının uluslararası fuarlara hizmet edeceğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yönetimindeki belediye, yöresel gıda satışının yapılacağı Erzurum günlerine sponsor olması şaşkınlıkla karşılanıyor.

‘ÇARŞAMBA ESNAFI, BELEDİYE SPONSORLUĞUNU ÇEKSİN’

7- 11 Kasım tarihleri arasında Çarşamba Pazar alanında yapılacağı duyurulan Erzurum günlerine, Çarşamba esnafı tepki gösterdi. Zor koşullarda ticaret yapmaya çalıştığını söyleyen vergi, sgk, dükkan kirasını ödemekte zorlanan ticarethane sahipleri, Suriyelilerin iş yerleriyle rekabet etmekte zorlanırken, Çarşamba Pazar alanında yöresel gıda satışı yapılacak olmasının kabul edilir bir şey olmadığını kaydettiler. Büyükşehir Belediyesi’nin bu organizasyonla ilgili sponsorluğunu geri çekmesini ve ülke ekonomisine katkı koyan esnafı hayal kırıklığına uğratmamasını istediler.

Gönül Belediyeciliği sloganı ile yola çıkan AK Parti belediyelerin esnafı mağdur eden organisayonlara alet olmaması ifade edilirken, yöresel gıda satışı yapılan yerlerdeki esnaflar mağdur ediliyor, ekonomik olarak göz göre göre zarar ettiriliyorlar.

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ GÖREVE ÇAĞIRDILAR

Palandöken Uludağ ile buluşuyor algısı oluşturup, burada tezgah açacak olanlarında mağdur olacağı belirten vatandaşlar, Bursa’yı yönetenlerin böyle algı operasyonlarına alet olmalarını gerektiğine dikkat çektiler. Vatandaşlar ve esnaf ayrınca, her gün Bursa’nın farklı semtlerinde işyerlerini denetleyip, gıda kontrolü yapan Tarım İl Müdürlüğü’nün Çarşamba’da yapılması planlanan organizasyonda gıda satışına izin vermemesi gerektiğini vurguladılar.

Nilüfer'de hastane alanı olarak bilinen toprak zeminde kurulan çadırda, gıdalar açıkta satılmış, Tarım İl Müdürlüğü, bu manzara karşısında sessiz kalmıştı.

Bavulhaber.

Editör: Haber Merkezi