Çin’den dünyanın birçok ülkesine yayılan, Türkiye’yi de etkisi altına alan küresel bela Coronavirüs, insanlarda dayanışma duygusunu yeşertti. Bursa’nın Osmangazi İlçesi Çancılar Caddesi ve tarihi Tahıl zahire pazarında kedi ve köpek maması satan işyerleri, evlerinde kedi bakan, sokak hayvanlarını besleyenlerin akınına uğruyor. Kedi maması satışlarında adeta patlama yaşandığını söyleyen Çancılar’daki Pet Shop sahipleri, Bursalıların virüs nedeniyle özellikle kedi mamasına yoğun ilgi gösterdiğini ifade ettiler.

Tahıl çarşısında zahirecilik yapan esnaflar, özellikle kedi maması satışlarında büyük bir artış yaşandığını söyledi.

Satışların yüzde 50 ile 70 oranında arttığını kaydeden esnaf, sokaklarda insan hareketliliğinin az olmasına rağmen, vatandaşların evlerinde besledikleri kedilere mama almak için bir birleriyle yarıştıklarını belirttiler. Mama satışlarının çoğalmasının en büyük sebebinin, insanlardaki dayanışma duygusunun artmasını işaret ettiler ve eklediler, Bursalıların sokak hayvanlarına olan merhametinin alkışlanacak düzeyde olduğunu hatırlattılar.

KARANTİNA ETKİLİ OLDU

Mama satışındaki artışın bir başka sebebinin ise insanların karantinadan dolayı dışarıya çıkmadıkları için sokak hayvanlarına yiyecek bırakamadıklarından da kaynaklandığını vurgulayan esnaflar, ‘Kilo kilo mama satıyoruz, müşterilerimize sorduğumuzda hem evlerinde baktıkları kedilere, aynı zamanda sokakta yaşayan hayvanlara mama aldıklarını söylüyorlar. Bundan dolayı da bizim mama satışlarımızda anormal bir artış söz konusu’ diye konuştular.

Esnaf, mama torbalarının her birinin tadına bakan kedilerle arkadaş olmuş, sevimli hayvanların  dükkanlarına bereket getirdiğine dikkat çekiyorlar.

Editör: Haber Merkezi