Bursa’nın birçok semtinde artan hırsızlık ve gasp olayları halkı canından bezdirirken, son günlerde hırsızların cirit arttığı Hamitler Mahallesi Toki konutlarında yarım saat içinde 3 motosiklet çalındı. Birisi güneş gözlüğü diğeri ise şapka ile kendilerini kamufle eden iki hırsız, sabah 07.00 , 07.30 saatleri arasında çevrede keşif yaptılar. Hırsızlar daha sonra Toki konutlarının otoparklarında direksiyonlarından kilitli olarak park halindeki üç ayrı motosikletin kilitlerini bir dakika içinde kırıp motisikletleri alarak olay yerlerinden uzaklaştılar.

POLİS ÇALIŞMA BAŞLATTI

Motosikletleri çalınan vatandaşların haber vermesi üzerine polis ekipleri inceleme başlattı. Hırsızlardan birinin kaçarken düşürdüğü şapkaya delil olarak el konulurken, çalınan bir motosiklet ise hayvan barınağı yakınındaki çalılıklara atılmış olarak bulundu. Olay yeri İnceleme ekipleri terk edilmiş motosiklet üzerinden parmak izi aldı, hırsızların kimliklerini tespit etmek için araştırma başlattı.

“CAN VE MAL GÜVENLİĞİMİZ TEHLİKEDE”

Sitenin önüne kilitleyip park ettiği 16 APA 136 plakalı motosikleti çalınan Tugay Tekin, "İki hırsız motosikletimin direksiyon kilidini 1 dakikada kırıp çaldılar. Durumu polise bildirdik, ifademizi aldılar, ben kendi imkanlarımla bölgedeki kameraları inceleyip hırsızların bulunduğu görüntüleri bulup polise teslim ettim, çalınan üç motosikletten birini de çalılıklar arasında biz bulduk, hırsızlar tokilerde cirit atıyor, can ve mal güvenliğimiz de tehlikede. Maddi kaybımız söz konusu, motosikletimin bir anca önce bulunmasını istiyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi