Yeni seneye Bursa’da tatil yaparak giren turistler, kentin lezzeti olan İskender kebap satan marka işletmelerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Özellikle Uludağ’da 2022’ye merhaba diyen yerli ve yabancı turistler, 1 Ocak’ta cumartesi günü dünyaca ünlü lezzeti tadabilmek için şehrin farklı noktalarında bulunan İskender kebapçılarının önünde saatlerce sıra beklediler. Yeni yılın ilk gününde yoğunluk yaşayacaklarını tahmin ettiklerini söyleyen işletmeciler, kapasitelerini arttırdıkları için akşam saatlerinde bile müşterilerini mağdur etmediklerini belirttiler.

“BAŞKA YERDE YOK”

Porsiyonu 75 liradan satılan İskender kebabın tadına bakmak için İstanbul’dan geldiğini söyleyen bir aile, “Böyle bir lezzeti Türkiye’nin hiçbir şehrinde bulamıyoruz. Bursa’ya ne zaman gelsek Atatürk, Ünlü Cadde, Cemal ve Cemil ustayı, Tophane’deki İskender kebapçıda kebap yiyoruz. Bugünkü durağımız Kent Meydanı karşısında bulunan Uludağ Kebapçısı oldu. 1 saate yakın kuyruk bekledik ama değiyor. Etin marina edilmiş müthiş kokusu, tereyağı ve salça ile inanılmaz bir tat ortaya çıkarıyorlar” diye konuştular.

“BEKLEMEYE DEĞER”

2022’yi Uludağ’da ailesiyle karşılayan iş insanı Erol Demirdöğen, “Yeni yıl tatili için İstanbul’dan geldik. İki gündür Uludağ’dayız. Bugün Bursa’ya indik ve İskender’in tadına bakmaktık. Biraz kuyrukta bekledik ama o baş döndürücü lezzete değdi” şeklinde ifadeler kullandı.

Körfez ülkelerinde gelen turistler de, Bursa’da İskender kebabı yeme fırsatı yakaladılar.

İSKENDER KIYMADAN OLUR

Bilindiği gibi İskender kebap kıymadan elde ediliyor, döner sarılırken aralara et parçaları yaprak halinde diziliyor. İskender asla yaprak dönerden olmuyor.

Editör: Haber Merkezi