Bursa’da en çok vakanın görüldüğü ilçelerden birisi olan Yıldırım’da devlet kayıtlarına göre de vaka sayısının zirve yapmış olması, yöneticilerin daha dikkatli davranmaya itiyor. Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı K.K’nın coronaya yakalandığı iddia edilirken, kendisiyle toplantılara giren, yakın temasta bulunan belediye personelin ve başkan yardımcılarının da filyasyon kuralları gereği karantinaya alınmaması ise şaşkınlıkla karşılanıyor.

‘DİĞER BAŞKAN YARDIMCILARI NEDEN GÖREVLERİNİN BAŞINDA’

Belediyeyi arayan vatandaşlar, kendilerine açıklayıcı bilgi vermeyen yetkililere tepki göstererek, “Belediye başkan yardımcısı virüse yakalanmış, ardından da evinde karantinaya alınmış. Peki, başkan yardımcısı ile tokalaşan, toplantılara katılan, kapalı alanda, yakın temasta bulunup sohbet eden diğer başkan yardımcıları ve Oktay Yılmaz’ın da filyasyon kuralları gereği 14 gün karantinaya alınmaları gerekmiyor mu? Virüsle ilgili kurallar sadece vatandaş için mi geçerli, Yıldırım Belediyesi’nin ne özelliği var? Bize örnek olması gerekenlerin bu şekilde davranmaları normal ki? Yapılan sağlık kontrollerinde personel ve başkan yardımcılarında virüs saptanmamış olabilir ama negatif değerler olsa bile karantina da neden değiller? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gecesini gündüzüne katıyor, kurallara uyulmasını istiyor, sosyal mesafeye dikkat çekiyor ama gelin görün ki Yıldırım Belediyesi’nde kuraları takan yok ” diye tepki gösterdiler.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın yaşanlarla ilgili ne diyeceği merak ediliyor.

Şimdi Buralılar, Yıldırım Belediyesi’ndeki sağlık sorunuyla ilgili Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’dan özür ve açıklama bekliyor.

SİZİN İÇİN ÖNERİLİYOR

Editör: Haber Merkezi