Yıldırım ilçesinde Yeni Mahalle ve Mollaarap Mahallesi arasında kalan dere yatağı Yıldırım Belediyesi tarafından kamulaştırılmış vadi projesine dahil edilmişti. Ancak, adına ‘Sular Vadisi’ denilen alanın inşaat çalışması bitmesine rağmen vatandaşlar faydalanamıyor. Bölgedeki arazi eğimlerinin yanı sıra her iki mahalledeki trafik yoğunluğu ve otopark sorununun hala ortadan kalkmaması tepkilere neden oluyor. Vatandaşlar, ulaşımın rahatlaması için iki mahalle arasında bulunan Sular Vadisi nedeniyle kapanan yola köprü yapılarak trafikteki aksamaların ortadan kalkacağını, köprü ayaklarının yanlarına yapılacak otoparklarla semtteki karmaşanın bir nebze olsun azalacağını belirtiyorlar.

MECLİS ÜYELERİ HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Mollaaraplılar isim babalığını yaptığı ‘Abı Hayat köprüsü’ ile ilgili adım atmayan Yıldırım Belediyesi’ne tepkiler devam ediyor. Daha önce, belediye tarafından Çimen Caddesi’nde kamulaştırma yapılacak olan alanda imar plan değişikliği yapılarak imara açılan yere 77 daire yapılmıştı. Yapılan değişikliğe, plan ilkelerine aykırı olduğunu belirten Şehir Plancıları odası yaşanan skandala tepki göstermesine rağmen Yıldırım Belediyesi geri adım atmamış, İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma konusu yapılan plan değişikliği bakanlık tarafından dava edilmişti. Bursa 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada belediyenin imar komisyonunda bulunan 7 üyeye bir yıl 8 ay hapis cezası verilmişti.

İYİ PARTİ ÖNERGE VERDİ

Dere yatağındaki yapılaşma tartışmalara neden olurken, 31 Mart’tan sonra yenilenen Yıldırım Belediyesi imar komisyonu üyelerinin bölgedeki betonlaşmaya ışık tuttukları iddia ediliyor. İYİ Parti grubunun meclise verdiği önergeyi bir birine karıştırıp ret etmeleri, Yıldırımlılar aleyhine atılmış bir adım olarak değerlendiriliyor. İYİ Partililer, komisyonun doğru karar vermekten aciz olduğunu da iddia ediyorlar, ilçenin menfaatine tek çivi çakılmadığını söylüyorlar. Özellikle Yıldırım Belediye meclisinin CHP’li bir üyesinin AK Partili komisyon üyeleriyle aynı oyu kullanması, akıllara Millet İttifakı çatırdıyor mu sorusunu getiriyor. Bu arada bölgede bulunan dükkanların belediye tarafından kiraya verilmiş olması ve bu kiracılardan birinin meşhur köfteci olması trafik karmaşasının arttıracağına dikkat çekiliyor. Yıldırımlılar, Sular Vadisi projesi nedeniyle zorunlu hale gelen, iki yakayı birleştiren ‘Abı Hayat köprüsünü’ yapmak için mevcut planlardaki plan değişikliğini Yıldırım Belediyesi’nin bir an önce yapmasını istiyorlar.

Editör: Haber Merkezi