Salatalıkla başlayan kriz, domates, patates, soğan, yeşillik ve bazı meyveleri de vurdu. Çiftçi artan maliyetlerden dolayı borç bataklığında çırpınırken, yok pahasına sattığı ürünü, tam kapanmada yapılan plansızlıktan dolayı halde, depolarda çürümeye terk edildi.

Türkiye genelinde uygulanan tam kapanma nedeniyle semt pazarlarının kurulmamasından dolayı tonlarca sebze ve meyve hal esnafının elinde kaldı. Bursalı esnaf Ahmet K. 4 liraya mal ettiği domatesi 2 liraya müşteri bulamadığını söyledi. Diğer tarafta Bursa’daki zincir marketler domatesin fiyatına 7 lira etiket koydu.

Pazar tezgahlarının açılmamasından dolayı zincir marketlerin fırsatçılık yaptığını dile getiren vatandaşlar, “Önce çiftçi, ardından vatandaş ve esnaf mağdur ediliyor. Yaşananlara AK Parti hükümetinin Tarım ve Orman Bakanlığı çözüm üretemiyor. Zengin olanlar ise yurttaşı sömüren zincir marketler oluyor” diyerek tepki gösterdiler.

BURSA HALİNDE DOMATES FİYATLARI EL YAKIYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hikmet Şahin Kent halinde kokteyl domatesin toptan fiyatı 5 ile 7 TL, salkım domates 3- 6.5 TL, Simav domatesi 2- 6.5 TL arasında değişirken, vatandaşın fiyatını uygun bulduğu için tercih ettiği tezgah domatesi ise 2 ile 6.5 lira arasında değişiyor.

Editör: Haber Merkezi