Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin tarihindeki önemine dikkat çeken Başkan Özer Matlı, zaferin sadece askeri bir başarı olmadığını, aynı zamanda vatan sevgisi ve azmin de zaferi olduğunu vurgularken, mesajında şunları kaydetti;

Şadi Özdemir: 31 Mart'ta elde ettiğimiz başarıda Balkan göçmenlerinin büyük desteği var Şadi Özdemir: 31 Mart'ta elde ettiğimiz başarıda Balkan göçmenlerinin büyük desteği var

Çanakkale Savaşı, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli dönemeçlerinden biridir. Bu destansı savaş, milletimizin azmi, kararlılığı ve vatan sevgisi ile tarihe altın harflerle yazılmıştır. Çanakkale'de, cepheden cepheye koşan, imkansızlıklara meydan okuyan, vatanı uğruna canını hiç düşünmeden feda eden kahraman şehitlerimiz, bizlere bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde örnek olmuşlardır.

Çanakkale, Türk milletinin topyekûn mücadele ruhunu, imkansızlıklara karşı gösterdiği kararlılığı ve inancı simgeleyen bir destanın adıdır. Bu zafer, milletimizin birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğinde ne büyük başarılara imza atabileceğinin bir kanıtıdır. Bugün, Çanakkale'de gösterilen o yüce ruhu yaşatmak, millet olarak birbirimize daha sıkı kenetlenmek ve birlikte çok daha güçlü bir Türkiye inşa etmek için aynı kararlılıkla çalışmak hepimizin görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; dünyada eşsiz bir zaferi bizlere armağan eden başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, Çanakkale Zaferimizin 109. yılını kutluyorum.”

Editör: Bilal Kayaaltı