Herkesin örnek alması gereken olay, Bursa’nın Osmangazi ilçesi Merinos Parkı’nda meydana geldi. İçerisinde bir miktar para olan çantasıyla parkta dinlenen Sezen Çakırdoğan, parkta bir süre oturduktan sonra çantasını unutarak evine gitti. Enes Filiz (17), arkadaşıyla parka gezerken çantayı gördü. Filiz, çantayı alarak Merinos Polis Merkezi Amirliği’ne teslim etti. Ekipler, çantayı inceledikten sonra sahibi olan Sezen Çakırdoğan’a haber verdi. Karakola gelen Çakırdoğan, çantasını teslim aldı.

“EKSİK YOK, KONTROL ETTİM”

Çantası bulunan Sezen Çakırdoğan,  paralarını  teslim aldıktan sonra Enes Filiz’e teşekkür ederek, “Çantamda hiçbir eksik yok. Genç bir arkadaşımız çantamı bularak karakola teslim etmiş. Hâlâ iyi ve güzel insanlar var demek” dedi.

Kırmızı ışıta feci kaza, metrelerce savruldu! Kırmızı ışıta feci kaza, metrelerce savruldu!

“VİCDANIMIN SESİNİ DİNLEDİM”

Vicdanının sesini dinlediğini söyleyen Enes Filiz, “Arkadaşımla parka dolaşmaya gittim. Daha öncesinde de gezdiğimiz için yorulmuştuk. Banklara oturmak istedik, o esnada gözüm bir çantaya çarptı. Biz de çantayı alarak karakola getirdik. Çantanın içerisinde bir miktar nakit para ve kredi kartları varmış. Sahibine ulaşarak teslim ettik. Vicdanımın sesini dinledim” dedi.

Diğer yandan, çantası bulunan Sezen Çakırdoğan karakol çıkışında Enes Filiz’e teşekkür ederek, “Ben adak adamıştım, bu benden sana hediye” diyerek cebine bir miktar para koydu.

Editör: Bilal Kayaaltı