AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, yeni yıl münasebetiyle Yıldırım ilçesinde bulunan Bursa Emniyet Çocuk Şube Müdürlüğü’nü Kaymakm Adem Yazıcı ,Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz,  ve İlçe Başkanı Ali Erbay ile birlikte ziyaret etti. Buluşma sırasında milletvekili Atilla Ödünç’ü misafirlere selam durup esas duruşta bekleyen şube müdürlüğündeki üst düzey polislerin görüntüleri şaşkınlık karşılandı. Ödünç, buluşmayla ilgili çekilen fotoğrafları sosyal medya hesabından da paylaştı.

ESKİ TÜRKİYE MANZARASI

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Atilla Ödünç’e tepki göstererek, “Makam arttıkça tevazunun da artması gerekirken maalesef iktidar olmanın şımarıklığı arkadaşları daha pervasız, daha ceberut, daha üsttenci ve kibirli bir hale getirmiştir. Yukarıdan tahinle bulundukları makamlara seçilenlerin halkla işlerinin olmamaları, hesap verebilmek sorumluluğu taşımamaları onları adeta sırça köşkleri yaşam alanları olarak görmelerine sebep olmaktadır. Sorumsuzluk ve hesap verebilirliğin olmadığı yerlerde de siyaset yapmak keyfiliğe, lakaytlığa ve fütursuzluğa zemin hazırlamaktadır ki bunun en çarpıcı görüntüsünü ibretle müşahade etmekteyiz. Eski Türkiye söylemlerinden, İleri demokrasiye geçme söylemlerinin evrildiği noktanın hazin sonudur bu gördüğümüz” şeklinde ifadeler kullandı.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu

KİMLERE SELAM VERECEKLERİ YÖNETMELİKTE BELİRLENMİŞ

İsmini vermek istemeyen bir Emniyet Müdürü, “Polis ancak amirlerine ve mülki amirlere selam verir, esas duruşunu gösterir. Polis Disiplin Yönetmeliği’nin ilgili maddelerinde teşkilat mensuplarının kimlere selam vereceği açıkça belirtilmiştir” dedi. Yaşanan bu gelişmenin ardından, paylaşılan fotoğraflarla ilgili olarak Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Emniyet Müdürü Tacettin Aslan’ın açıklama yapıp yapmayacakları merak konusu.

POLİSLERİ RENCİDE ETMİŞTİ

Hatırlanacağı gibi, 2012 yılında AK Parti Hatay Milletvekili’nin oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun tartıştığı polisleri teşhis etmesi için karakolda polislerin sıraya dizilmesiyle ilgili görüntüler gündeme bomba gibi düşmüş, kamuoyunda büyük tepkilere neden olmuştu.

SAYGI GÖSTERİRLER

İçişleri Bakanlığı Polis Disiplin Yönetmeliği’nin 72. maddesinde “Polis sadece askeri ve mulki makamlara girdiğinde üstlerine verdiği şekilde selam verir” hükmü yer alırken, disiplin yönetmeliğinin 73 maddesinde ise “ Her polis mensubu kendilerine müracaat edenleri saygıyla karşılayarak selamlarına karşılık verirler” ifadelerine yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi