Yeterli pirim ödemesi olmayanlar için sevindiren bir adım atıldı. SGK ve BAĞ-KUR’dan yani devletten emekli maaşı alamayanlar için alacakları bir aylık olacak. Maaş, aylık alabilecek olan kişilerin 65 yaş ve üstünde olmaları yeterli olacak. İşte o aylığın miktarı ve milyonların beklediği müjdeleri haberin detayı…

Bugüne kadar resmi belgeli çalışmamış, prim ödememiş olanlara devletten yeni ve sevindirici haber geldi.

Hiç çalışmayan ve emeklilik hakkı olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar için verilen bir aylık var. Başvuru şartlarını yayınlayan bakanlık her ay düzenli olarak 65 yaş ve üstü kişilere aylık bağlayacak. Emekli maaşı alamayan kişilere primsiz aylık ödeme yapılacak. Şartları açıklayan bakanlık koşulları sağlayan kişilere maaş ödemesi yapacak.

TC VATANDAŞI

Devlet emekli olamayan ve maaş almayan 65 yaş üstü vatandaşlara düzenli ödeme yapacağını bildirdi. Aylıktan yararlanmak isteyen kişilerin 65 yaş üstünde olması, T.C. vatandaşı olması, Sosyal hizmetler kanuna göre herhangi bir nafaka veya harçlık almaması, aylık gelirin hane halkının sayısına göre asgari ücretin üçte birinden az olması ve valilik tarafından raporlanmış sosyal güvencesi olmama şartlarına sahip olmaları gerekmektedir.

3 AYDA BİR YATACAK

65 yaş ve üstü vatandaşlar istenilen belgelerle ikamet ettikleri bölgeye bağlı valilik ya da kaymakamlığa başvurularını yapmalılar. Başvuruların olumlu sonuçlanmasıyla aylıları 3 ayda bir Ziraat veya PTT bankalarına yatacak.

Editör: Bilal Kayaaltı