İşçilerde 3600, 4500 prim günü sevinci yaşanıyor, emekçiler mutlu olacak. Bakanlık sevindiren çalışmayı yaptı. 
Erken emeklilik hayali Kuran ancak Prime takılan vatandaşlara güzel haber geldi. Prim günü eksik olanlar için erken emeklilik yasası çıktı. Özellikle bağ-kurlular ve EPT'liler bu karara çok sevinecek. Çünkü artık 3600 ve 4.500 günle emeklilik mümkün. Yeni emeklilik yasası milyonlarca kişiyi kapsıyor. Yaş şartı ve prim şartı sil baştan değişti. Emekli olma hayali kuranlar için büyük ve Müjdeli Haber Geldi. TBMM’den Geçti resmi gazetede yayınlandı. Erken emeklilik resmen kabul edildi. Primi eksik olanlar dikkat hemen dilekçe vererek başvurunuzu yapabilirsiniz. Erken emeklilik son dakika gelişmeleri ve detaylar haberimizde…


Milyonlarca kişi bu haberin gelmesini bekliyordu ve nihayet müjde verildi. Prim günü eksik olanlara erken emeklilik haberi var. Özellikle EYT'yi kaçıran bağ-kurlular ve EPT'liler bu karara çok sevinecek. Çünkü artık emeklilikte prim günü şartı ve yaş şartı sil baştan değişiyor. 3600 4500 ve 5400 prim günü ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Milyonlarca vatandaş bu yasa ile birlikte erken emeklilik hakkını alacak. Yeni emeklilik sisteminin detaylarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin duyurdu. Emeklilikte prime takılanlar, prim gün sayısı eksik olduğu için emekli olamayanlar, EYT'yi kıl payı kaçıranlar yasa kapsamına alındı. Yeni yasa ile ilgili tüm detaylar resmi gazetede yayınlandı. Erken emeklilik son dakika gelişmeleri haberimizde…

ERKEN EMEKLİLİKTE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
EYT yasası ile geçtiğimiz aylarda milyonlarca kişi erken emeklilik hakkını elde etmişti. Ancak EYT'yi kaçıran ve Mağdur olan bazı vatandaşlar da oldu. EYT için primi yetmeyen vatandaşlara güzel haber yine hükümetten geldi. Yaşı ilerlediği halde Prim gün sayısını tamamlayamayan Milyonlarca kişi için prim işareti sil baştan değiştirildi. Eğer yaş koşulunu taşıyorsanız prim gün sayınız eksik olsa bile erken emeklilik hakkını elde edebilirsiniz. Erken emeklilik için şartlar ve detayları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin canlı yayında duyurdu. Milyonların yüzü artık bu yasa ile gülecek. Çünkü emeklilik reformu geliyor.

YENİ EMEKLİLİK YASASI MECLİSE GELİYOR
8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olan vatandaşlar için 3 Mart'ta TBMM'de kabul edilen yeni yasa ile birlikte yaş koşulu kaldırılmış ve erken emeklilik imkanı tanınmıştı. Ancak EYT yasasında prim gün sayısı şartı getirilmişti. EYT'Lİ SSK'LILAR için prim gün sayısı 5000 5975 gün arasında olurken Kadınlarda 20 erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi aranıyordu. Bağ-kurlu ve Emekli Sandığı çalışanları için ise erkeklerde 9.000 gün prim kadınlarda ise 7200 gün prim isteniyordu. Bu sebeple de EYT'de prime takılanlar diye bir grup ortaya çıktı.

PRİM ŞARTI ESNETİLİYOR
Bu nedenle EYT'yi kaçıran vatandaşlar üzülmesin. Çünkü EYT'de prim şartı esnetiliyor. Yani artık bağ-kurlu ve Emekli Sandığı çalışanları da düşük primler emekli olma hakkına sahip olacak nokta yani yeni emeklilik sistemi ile prim gün şartı esnetilecek ve prim gün sayısı düşecek. Milyonlarca kişiye de böylelikle erken emeklilik yolu açılmış olacak.

Seçimden hemen sonra TBMM gündemine gelecek olan yeni emeklilik reformu ile birlikte birçok mağduriyet giderilecek. Başta bağ-kurlular olmak üzere EYT'yi kaçıranlar bu yeni yasa sayesinde erken emekli olma hakkına sahip olacak. Yine staj ve çıraklık mağdurları içinde yeni düzenleme gündemde.
 

Editör: Bilal Kayaaltı