Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yeni duyurdu, SGK’lılara emeklilik haberi geldi. Prim ve yaş indirimi gerçekleşti.  Artık 3600 - 5400 prim gün sayısı ile 8 yıl erken emeklilik tamam.

Emekli olmak isteyenler için son dakika bilgisi geldi. Prim gün sayısı değişti. 3600- 5400 gün sayısına dikkat çekildi.

SGK erken emeklilik açıklaması milyonları ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada belirli şartları Taşıyan vatandaşların tam 8 yıl erken emekli olabileceği duyuruldu. SSK ve BAĞ-KUR'LU çalışan herkesi ilgilendiriyor. Prim gün sayısı 3.600 ve 5400 olanlar hemen Dilekçe ile erken emeklilik başvurusu yapabilir. Emekli maaşı almayı bekleyen vatandaşlar için SGK'dan son dakika duyurusu geldi.

EYT yasası sayesinde yaklaşık 5 milyona yakın vatandaş kademeli olarak erken emeklilik hakkını elde etti. Ancak EYT'de kapsam dışı kalan ya da Prime takılan vatandaşlar da var. Bir süredir hükümet tarafından EYT'yi kaçıranlar için yeni düzenlemeler yapıldığı açıklanıyordu. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yeni düzenleme ile ilgili ayrıntıları daha önce paylaşmıştı. Erken emeklilik yasası ile ilgili yeni detaylarda ortaya çıkmaya devam ediyor. Kısmi emeklilik için başvuru şartları netleşti prim gün sayısı ve yaş şartı belli oldu. Milyonlara erken emeklilik vadeden yeni yasanın detayları haberde.

EYT'Yİ KAÇIRAN MİLYONLARA KISMİ EMEKLİLİK MÜJDESİ

SSK ve BAĞ-KUR'LU çalışan milyonlarca kişinin hayali erken emeklilik. Ancak emekli olabilmek için birkaç şart bulunuyor. Öncelikle devlet tarafından aranan prim gün şartını ve yıl şartını taşımak aynı zamanda yaş tarzını tamamlamak gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde çıkan EYT düzenlemesi ile birlikte yaş şartında esneklik yapılmıştı. EYT'den emekli olmak için yaş şartı aranmadan ancak kademeli prim uygulaması nedeniyle birçok kişide birime takıldı.

Devlet yeni bir düzenleme yaparak EYT'de Mağdur olan vatandaşlar için emeklilik yolunu açmaya hazırlanıyor. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konu ile ilgili detayları aktarmıştı. Yeni düzenleme sayesinde birçok vatandaş kısmi emeklilik hakkını elde edecek.

PRİM ŞARTI, YAŞ ŞARTI YIL ŞARTI SİL BAŞTAN DEĞİŞİYOR

Devletin hazırlığını yaptığı yeni emeklilik düzenlemesinde kısmi emeklilik için şartlar belli oldu. Şu anda kesin olmamakla birlikte kısmi emeklilikte aranacak olan prim gün sayısının 3600 ile 5400 gün arasında olması bekleniyor. Ayrıca 48-50 yaş aralığında emeklilik imkanı sağlanacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Yıl şartı olarak da 10 yıl belirleneceği konuşuluyor.

Düzenlemenin tam ayrıntıları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülecek olan çalışmaların sonunda belli olacak. Hem Ekonomi Bakanlığı hem de Çalışma Bakanlığı bir çalışma grubu oluşturarak erken emeklilik düzenlemesini tartışacak Ve sonunda gelinen son aşama kamuoyu ile paylaşılacak.

Düzenlemenin tam halini ise bayramdan hemen sonra alması bekleniyor. TBMM'ye sunulacak olan düzenlemenin kısa sürede oylanarak kabul edileceği ve Temmuz ayında da yürürlüğe gireceği düşünülüyor.

Editör: Bilal Kayaaltı