Balkanların birçok ülkesinde farkındalık projelerine imza atan Kosova Bursa Kültür Koordinatörü Recep Gündüz’ün girişimleri devam ediyor.   Kameniçe Milli Eğitim Müdürü Afrim Dervishi ile birlikte okul müdürü, öğretmen ve öğrencilerden oluşan 18 kişilik Kosovalı heyetin Mustafakemalpaşayı ziyaret ettiği kültür gezisinde, iki şehir arasındaki iyi ilişkiler imzalanan protokolle eğitim faaliyetleriyle sürdürülecek.

Mustafakemalpaşa’daki okullar ile Balkanlar’ın genç ülkesi Kosova’daki birçok okul arasında kardeşlik köprüsü kuruldu. Kosova-Kameniçe Milli Eğitim Müdürü Afrim Dervishi, 6 okul müdürü, 2 öğretmen ve 9 öğrenci ile birlikte Haziran ayının ilk haftasında Mustafakemalpaşa’yı ziyaret etti. Kosovalı okul idarecisi ve öğretmenlere, Kosova Bursa Kültür Koordinatörü Recep Gündüz ve Mustafakemalpaşa Rumeli Halk Oyunları Derneği Başkanı Necip Şen eşlik etti. Kaymakam Ahmet Altıntaş’ı ziyaret ederek okulları gezen Afrim Dervishi başkanlığındaki misafir heyet, Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık ile de kardeş okul protokollerini imzaladı.

Kardeş Okul Projesi çerçevesinde Kameniçe’deki okullar ile Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, 14 Eylül İlkokulu, Balibey İlkokulu, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mustafakemalpaşa Anaokulu ve Mustafakemalpaşa Anadolu Lisesi arasında protokol imzaladı.

“ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI OTURAMAYIZ”

Bu evin aidatı 200 bin TL Bu evin aidatı 200 bin TL

Kosova ile Bursa arasında eğitim işbirliklerine önem verdiklerini söyleyen Kosova Bursa Kültür Koordinatörü Recep Gündüz, kardeş okul protokollerden dikkat çeken projelerin ortaya çıktığını belirterek  “İlerleyen süreçte ortak faaliyetler artarak devam edecek. Kosova’nın kendi ayakları üzerinde durması gerekiyor. Sanayi ve ticaret bu ülke için olmazsa olmazı. Sanatkârların yetişmesi için sağlam köprüler inşa ediyoruz.  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi, Kosova bizim parçamız. Vatikan bu topraklarda misyonerlik yaparken bizler elimiz kolumuz bağlı oturamayız ” dedi.

Editör: Bilal Kayaaltı