Prim eksiği olanlar, ev hanımları, staj ve çıraklık mağdurlarına yeşil ışık yandı. Düğmeye basıldı. SGK girişi 1999 sonrası olanlara erken emeklilik fırsatı getirildi. Resmi Gazete’de yayımlandı.

Erken emeklilikle ilgili haber bekleyen mağdurları sevindiren müjde verildi. 1999 sonrası sigorta girişi olanların emekli olacağı zeminin hazırlandığı belirtildi.

1999 sonrası sigorta girişi olanlar için yeni emeklilik fırsatı doğdu.  Cumhurbaşkanı onayı ile resmi gazetede yayınlanan karara göre sigorta başlangıcı 1999 ve sonrası olanlar için emeklilik imkanını getiren yasa tasarısı onaylandı. Böylece milyonlarca vatandaşa da erken emeklilik yolu açılmış oldu. Staj ve çıraklık mağdurları, prim eksiği olanlar, ev hanımları, sigorta girişi 99 sonrası olanlar bu yasa ile emekli olma hakkına sahip oluyor.

Emeklilik reformu son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle EYT'yi kaçıranlar erken emeklilik formüllerini bulmaya ve bir şekilde erken emekli olmaya çalışıyor. Nihayet güzel haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Resmi gazetede de yayınlanan kararla birlikte milyonlara erken emeklilik yolu açıldı. Sigorta girişi 1999 sonrası olanlar için emeklilik yasası çıktı. Bu yasa ile birlikte 1 milyondan fazla vatandaş erken emekli olacak. Emeklilikte yaş ve prim indirimi detayları belli oldu. İşte son dakika erken emeklilik yasası…

REFORM RESMİ GAZETE’DE

Erken emeklilik bekleyen milyonlarca vatandaş için büyük müjde Sabah saatlerinde resmi gazetede yayınlandı. SGK'nın yaptığı yeni düzenleme ile birlikte artık sigorta başlangıcı 1999-2008 yılları arasında olanlara erken emeklilik yolu açılıyor. Ayrıca EYT'yi kaçıran staj ve çıraklık mağdurları, ev hanımları, prim eksiği olan bağ-kurlularda bu yasa sayesinde erken emeklilik hayallerine kolayca ulaşacak.

Seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği yeni düzenleme ile birlikte milyonlara düşük prim ve yaş indirimi ile birlikte emeklilik şansı sunuluyor. Tam 1800 gün prim indirimi uygulanacak. Böylece EYT'den yararlanamayan bağ-kurlular prim eksiği olanlar bu prim indirimi düzenlemesi ile birlikte 8 yıl erken emeklilik şansına sahip olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği yeni emeklilik reformu ile birlikte ev hanımlarına da erken emeklilik fırsatı geliyor. İsteğe bağlı sigorta primi ödeyen ev hanımlarına devlet prim desteği verecek. Ayrıca ev hanımları sigorta başlangıç tarihine çocuk sayısına ve evlilik süresine göre de erken emeklilik şansını elde edecek.

EMEKLİLİK REFORMU BAŞLADI

Sigorta girişi 1999 sonrası olan milyonlarca vatandaşın hayali olan erken emeklilik için düğmeye basıldı. Yeni kararlar peş peşe resmi gazetede yayınlanırken BAĞ-KUR sigortalıları prim gün eksiği olanlar aynı zamanda Staj ve Çıraklık sigortası nedeniyle EYT'yi kaçıranlar da umutlandı.

Yani EYT treni yeniden geldi. Bu sayede milyonlarca vatandaş için emeklilik yolu açılacak tam 8 yıla Varan erken emeklilik fırsatı sunulacak. Yeni düzenleme ile birlikte vatandaşların 50 yaş altı emeklilikle buluşmasının önü açılmış olacak. Kısa süre içerisinde TBMM'de onaylanması beklenen yasa ile milyonların yüzü gülecek. İlk etapta en az 1 milyon kişinin bu yasadan yararlanacağı tahmin ediliyor.

Editör: Bilal Kayaaltı