Yıldız’ın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya, CHP İlçe Başkanı Şükrü Aksu, İyi Parti İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Cihan Palabıyık ve Demokrat Parti İlçe Başkanı Gülşen Canlı katıldı. Deva Partisi Gemlik İlçe Başkanı Engin Doğan ise, il dışında olması sebebiyle toplantıda yer almadı. Masanın en önemli konusu yaşanan hayat pahalığı olurken, SP'li Yıldız, zam sağanağının durdurulamadığını söyledi. 

“TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ OLACAK”

Nisan veya Mayıs’ta yapılması ön görülen seçimin önemine değinen Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, “Tüm ülkenin, içerisinde bulunduğumuz seçim sürecine odaklandığının farkındayız. Önümüzdeki seçimin normal bir seçim olmadığı Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birisi olduğu kanaatindeyiz. 2023’te Cumhurbaşkanı kim olacak? Sorusundan ziyade, 2023’ten sonra nasıl bir Türkiye olacak? Sorusunun sorulduğu bir seçim olacağını düşünüyoruz. Bu sebeple önümüzdeki seçimler adeta bir referandum seçimi olacak” diye konuştu.

“ZAM SAĞANAĞI DEVAM EDİYOR”

Türkiye’de yaşanan ekonomik buhrana dikkat çeken Ahmet Vakkas Yıldız, “Asgari ücrete, emekli maaşlarına yapılan artışlar vatandaşın cebine girmeden zam sağanağı yüzünden erimeye başladı. İktidar hayat pahalılığını bir türlü düşüremiyor. Girdi maliyetlerinden dolayı üretici faiz ve kredi kıskacında. Hayvancılık yapanlar zor durumda. Süt inekleri kesime gidiyor. Süt mamullerine gelen zamlar devam ediyor. Öte yandan, 2018 yılında yapılan genel seçimlerin ardından, önce siyasette sonrasında milletimiz nezdinde yaşanan ve gözle görünür hale gelen bir kutuplaşma yaşamaktayız. Bunu, üzülerek dile getiriyoruz; çünkü bundan hepimiz zarar görüyoruz. Türk’ün, Kürt’ün, Laz’ın, Çerkez’iz, Gürcü’nün kardeş olduğu ve kardeşçe yaşadığı bu topraklar hepimizin ortak paydası. Aziz milletimizi bu ortak paydada toplayacağız. Cumhurbaşkanı adayımız ise; toplumsal huzuru ve kucaklaşmayı sağlayacak, ortaya çıkacak parlamento ile uyum içerisinde çalışacak bir aday olacak. Sonuç itibariyle, sadece Millet İttifakının değil 85 milyona kucaklayan bir Cumhurbaşkanı olacak” ifadelerini kullandı.

Yıldız, yaptıkları toplantıların seçim tarihine kadar her ay düzenli olarak bir parti başkanının ev sahipliğinde devam edeceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi