Yerel seçimlerde oylarında ciddi düşüş yaşanan Saadet Partisi'nde de genel başkanlık değişimi olacağı belirtiliyor. Gazete Duvar'ın haberine göre, Saadet Partisi kaynakları ekim sonu ya da kasım ayı başında kurultay yapacaklarını belirtti.

Kulislere göre 8 yıldır Saadet Partisi'nin genel başkanlık görevini yürüten 82 yaşındaki Temel Karamollaoğlu olağan kongrede aday olmayacak. Karamollaoğlu'nun aday olmayacağını ifade etmesi üzerine partide hareketlilik de başladı.

İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi

ADAYLAR ARASINDA KARADUMAN VAR

Saadet Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın, Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Genel Başkan Yardımcısı Ömer Abdullah Ayhan, Karamollaoğlu'ndan önce genel başkanlık yapan Mustafa Kamalak ile eski milletvekili Abdulkadir Karaduman genel başkan adaylığı için adı geçen isimler.

Teşkilatlara göre, Genel başkan aday belirleme sürecinde birden fazla adayın liderlik için yarışacağı bir kurultay sürpriz olmayacak.

BURSA’DA DA DÜŞÜŞ VAR

İkram Akkaya’yı 31 Mart'ta Bursa'da aday gösteren Saadet Partisi, 23 bin 788 oy alarak başarısız bir sonuçla karşılaşırken, oranı yüzde 1.31’de kalmıştı. SP 2019’da şuan CHP listesinde  milletvekili olan eski il başkanı Mehmet Atmaca’yla girdiği seçimde 32 bin 589 oy almıştı.

Editör: Bilal Kayaaltı