Nilüfer Belediyesi’nin katılımcı demokrasi anlayışını güçlendirmek amacıyla başlattığı “Şadi Başkan Mahallende Söz Sende” buluşmaları devam ediyor. Programın son durağı olan 30 Ağustos Zafer Mahallesi’nde Başkan Şadi Özdemir’e, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Bayraktar ve mahalle muhtarları eşlik etti.
Programa 30 Ağustos Zafer Mahallesi Muhtarı Halil Özçoban’ı ziyaret ederek başlayan Başkan Şadi Özdemir, daha sonra taksici esnafıyla sohbet etti.
“DİĞER KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ GEREKİYOR”
Mahalle buluşmasında vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Şadi Özdemir, sorunları yerinde görmek ve çözüm için ortak akılla hareket etmek amacıyla bu programları gerçekleştirdiklerini söyledi. 30 Ağustos Zafer Mahallesi’nin yeni gelişen bir bölge olduğunu belirten Başkan Şadi Özdemir, “Sorunların farkındayız. Bürokratlarımızla birlikte çözüm üretmek için buradayız. Ancak bazı konular sadece belediyemizin yetki alanında değil, diğer kurumlarla da iş birliği gerektiriyor” dedi.
“ADİL VE ŞEFFAFIZ”
Belediye bütçesinin vatandaşların vergileriyle oluştuğuna dikkat çeken Başkan Şadi Özdemir, kaynakları adil ve şeffaf biçimde değerlendirdiklerini vurguladı. Özdemir, “Bizim harcadığımız para da sizin paranız. Sizin paranızı kendi paramız gibi sıkı sıkıya sarılıp, doğru harcamayı görev olarak algılıyoruz. Bu bilinçle çalışıyoruz. 64 mahallemiz var ve bu kaynağı her mahallemiz için eşit, adil ve verimli biçimde değerlendiriyoruz” diye konuştu.
GIDA TERÖRÜ
Öte yandan, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki Hastane Meydanı’nda nerede üretildiği bilinmeyen, tağşiş, açıkta satılan yöresel gıda çadırları, insan sağlığını tehdit ediyor, haksız rekabete yol açıyor. Duyarlı bazı vatandaşlar, Nilüfer Belediyesi’nin gıda terörüne izin vermesine tepki gösteriyor.




