Dünya Hemşireler Günü, her sene Mayıs ayının 12'sinde kutlanıyor. Dünyada 1954 Türkiye'de ise 1964 yılında kutlanmaya başlandı.

Sağlık, insanlığın zorunlu ve vazgeçilmez temel ihtiyaçlarından biridir. Bu ihtiyaca cevap veren en önemli meslek grubu içerisinde ise hemşirelerimiz yer almaktadır. Hemşireler, sağlık problemleri olan insanların, bir tıbbi kuruluşa başvurmalarından ayrılmalarına kadar olan bütün süreçlerde birebir yanlarında olan bir sağlık personelidir.

Ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin sonsuz sabır, her türlü özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan, değerli Hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftasını kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.

Özellikle de şu birkaç yıldır içinde bulunduğumuz pandemi döneminde saglik çalışanlarının kıymetini toplum olarak daha iyi anlamış olmalıyız.

Taktir edersiniz bazı meslekler vardır ki zaman , saat gün sormaksızın hizmet ister işte tamda sağlık ve tüm dalları, özelliklede hemşirelik hizmetleri önemli unsur. Çünkü hastanın sağlık kuruluşuna girişinden taburcu olana kadar sürekli hemşirelerle diyalogdadır tedavi takibi ,tedavi uygulaması hastanın takibi , kıymetli hemşireler tarafından yapılmaktadır.

Güler yüzlü sempatik, kendini mesleğine ve insanlığa adayan kıymetli hemşireler. Yanı sıra anneliğini ve eşliğini ,ev hanımlığını başarıyla sürdüren modern ,aklıselim sevgili hemşirelerin bu zor pandemi koşullarında insan üstü , özverili çalışmaları inkar edilemez .

Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki ! Beni Türk hekimlerine emanet edin!

Tüm sağlık çalışanlarını candan kutlarım. Şunu belirtmeden geçemeyeceğim, lütfen hemşirelere verilen sözler tutulsun. 3600 ek gösterge ve diğer yan ödenekler , döner sermayeleri , nöbet ücretleri ve tüm sosyal haklar iyileştirilsin .

Sevgili hemşireler

Gününüz kutlu geleceğiniz umutlu olsun.