Yaşanan hekim sıkıntısından dolayı da, İznik Devlet Hastanesi'ndeki doktor sıkıntısıyla ilgili şikayetlerini dile getiren İzniklililer birçok bölümde doktor olmadığı için muayene olamadıklarını, hasta hasta Bursa'daki özel hastanelere gitmek zorunda kaldıklarını söylediler.

İznik Devlet Hastanesi'nde Dahiliye ve Genel Cerrahi doktorlarının tayin olduğu, KBB, FTR ve Radyoloji doktorlarının istifa ettiği bilgisine ulaşan Erkan Aydın, Enfeksiyon, Cildiye ve Üroloji bölümlerinde ise uzun süredir doktor olmadığına dikkat çekti.

“İKTİDAR SADECE SEYREDİYOR, ÇÖZÜM ÜRETMİYOR”

"Sağlıkta devrim yaptık" diyenlerin Türkiye'nin sağlık sistemini geriye götürdüklerine, doktorların üzerindeki baskılardan dolayı istifa ettiklerine dikkat çeken Aydın, "Vatandaşlarımız hergün randevu alabilmek için bizleri arıyor. Telefonda doktor olan hastanede dahi 2-3 aydan önce randevu alabilmek mümkün değil. Sağlıkta ki kötü gidişatı biz biliyoruz, vatandaş biliyor ama iktidar sadece seyrediyor ve bir çözüm üretmiyor. Özellikle ilçe hastaneleri kaderine terk edilmiş durumda. Ağır çalışma koşullarına dayanamayan, hak ettiği değeri görmeyen doktorlar ya istifa edip özel hastanelere geçiyor ya da Türkiye’yi terk ederek yurtdışına yerleşiyor. Hastaya da doktora da çare olamayan başarısız bir iktidarla karşı karşıyayız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi