Gülşen Çolakoğlu'nun  bir konserinde imam hatiplilere yönelik 'İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor' şeklindeki sözleri nedeniyle 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 11.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Gülşen katılmadı. Duruşmada Gülşen'i avukatları temsil etti.

Duruşmada savunma yapan Gülşen'in avukatları, söz konusu söyleminin tüm İmam Hatiplilere yönelik olmayıp sadece sahnede yapılan şakadan ibaret olduğunu, İmam hatiplilerin sosyal bir sınıf olmadığını belirtti. Sanık avukatları ayrıca, müvekkillerinin beraatını isteyerek, söz konusu teminat bedelinin iadesiyle bu tedbirin kaldırılmasını talep etti.

DAHA ÖNCE SUÇ İŞLEMEDİĞİ TESPİT EDİLDİ

Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Gülşen Çolakoğlu'nu 'halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmadığı, karşılanabilecek veya dosyaya yansıtılan bir zararın bulunmadığı ve yeniden suç işlemeyeceği kanaatine varıldığı gerekçesiyle hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Editör: Bilal Kayaaltı