Seçim yapıldı, vatandaşlar ramazanın sonuna yaklaşmış, uykularından feragat edip yüksek katılımlı bir şekilde demokratik hakları olan oy kullanma vazifesini yerine getirdiler. Belki 22 yıllık iktidarın gideceğinin ayak sesleri bu seçimin sonuçları…

İktidar güç zehirlenmesi içerisinde gelen her eleştiriye kulak tıkadı. Eleştirenleri şucu, bucu diye itham etti. AKP’nin en büyük hatası ki bu son yıllarda daha çok yaşanmaya başlandı ceketimizi koysak da kazanırız kaprisleri oldu. Gazeteci olarak yakın arkadaşlarımdan olan ve danışmanlık görevleri bile olanlara sokağa inin göreceksiniz kaybediyorsunuz…dediğimde eleştirildim.

 İktidar adeta işi boşa verdi, geçmiş defterleri karıştırıp durdu. Ama halk bu sefer dur! dedi. Onların ne Filistin söylemleri ne de vatan elden gidiyor martavalı halkta karşılık bulmadı. Halk Mayıs seçiminde biraz da olsa inanmak istemişti ama üzerinden geçen neredeyse bir yılda söylediklerinin hiçbirini yerine getirmediler ne vaat ettilerse yapmadılar. Emekli dipsiz kuyu oldu, faiz nas söylemi ile uyuşmadı pahalılık aldı başını gitti.  Herkese terörist denildi aileleri komşuları tarafından rencide edildi. Bir ülkede milyonlarca terörist mi olur. Herkesi terörist yaptılar.

Bu seçimin kazanını kendilerine acımasızca terörist yaftası vurulanlar, emekliler, anne kucağındaki bebekler, işçiler ve umudunu mayısta kaybedenlerdir. Bu seçim çok şeyi gözler önüne serdi, mesela kendisini yenilmez zannedenler halkı küçük düşüren, insanları bayat ekmek kuyruğuna mahkum edenler insanların aklıyla alay edenler büyük bir şamar öncesi ufak bir uyarı aldı. En önemlisi de bu seçimde liyakatsizler kaybetti.

Belediyelerde kalem, şu bu müdürlüklerinde iş yapmaktan ziyade sosyal medyada bir tik tok ergeni gibi paylaşım yapan ama gerçekte liyakati olmayan güruh kaybetti. Kayyumlar kaybetti. Kayyum atanıp sanki seçimle gelmiş gibi sağı solu fotoğraflarıyla donatanlar kaybetti. Bu seçimde ne “z” kuşağı ne de hakkı yenilenler… bu seçimin galipleri  genç yaşlılar yani emekliler oldu. Emekliler gençler gibi acele karar vermez. 14 Mayıs’tan bu  yana şapkalarını önlerine alıp hakkaniyetli davranıp kararını verdi.  İktidara sarı kartı gösterdi.                 

 -Uyarı/yorum …

Buradan iktidara “düşünme” kendisiyle muhasebe yapma fırsatı sunan muhalefet başkanlarına uyarım var. CHP belediye başkanları rehavete kapılmayın bu milletin umudunu genel seçimde kıranlara inat daha çok çalışın yarın genel seçim varmış gibi emek verin. Başarı sarhoşluğu yaşamayın insanları ayrıştırmayın dini işinize alet etmeyin dini eleştirilerden uzak durun. Zafer sarhoşluğu sizi çürümeye terketmesine izin vermeyin. Şeffaf olun hesap verin. Katılımcı belediyecilik ile adeta isminizden söz ettirin.

Bu seçimin akılda kalan başka bir yünü muhtarların seçime olan ilgisi dikkati çekti. Sabahın erken saatlerinde okul kapısı önünde broşürlerini dağıtan, broşürlerini daha okulun dış kapısına varmadan bir sokak ilerisinde vatandaşın ellerine tutuşturan muhtarlar için çalışan gençler sizleri unutmak mümkün değil. Sandık başına gidinceye kadar onlarca muhtarın elimize tutuşturduğu oy pusulası hangi sandıkta oy kullanacağız diye verilen pusulalarla karışmadı değil. Sizler de demokrasiye çok büyük katkı verdiniz hizmetleriniz daim olsun değerli muhtarlarım…