Seçim üzeri istifaları, parti değiştirmeleri hatırlıyoruz.

Kendisine değer verilmediği için küsenleri, iktidar partisinin il, ilçe teşkilatlarında koşturmasına rağmen, kalbinden geçenlerin olmamasına kızıp kenara çekilenleri de biliyoruz.

Gelin görün ki, ömrümüz varsa 2023’te yapılacağı ön görülen seçime daha bir sene varken,

AK Parti İnegöl teşkilatının kurucusu, iki dönem milletvekilliği yapan Sedat Kızılcıklı’nın istifası Bursa’da şok etkisi yaptı.

Gerçi…

AS TV’de İYİ Partili Hasan Toktaş, CHP eski il Başkanı Gürhan Akdoğan, MHP’de bir dönem siyaset yapan iş insanı Arif Demirören gibi isimlerle ülke gündemini değerlendiren Kızılcıklı, ekonomide yaşanan trajediyi herkesin anlayacağı şekilde eleştiriyordu.

Ama,

AK Parti’den istifa edip, DEVA Partisi’ne üye olacağını, Ali Babacan’ın da yakasına rozet takacağını kimse tahmin etmiyordu.

Çünkü daha çok taze, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski milletvekillerine verdiği yemeğe katılmıştı.

Haliyle istifası gürültü kopardı, ses getirdi.

Babacan da, AK Parti Bursa teşkilatını ateşe atar gibi, kendisini üst düzey potanın içine sokup, DEVA Teşkilat Başkan Yardımcısı yaptı.

Kızılcıklı’nın istifası ulusal medyada yer bulması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da canını sıktığı ve Bursa teşkilatından yaşanan şokun hesabını soracağı belirtiliyor.

Nedenine gelince,

İktidar partisi, vekillik yapmış isimleri farklı alanlarda değerlendirip kopuşların önüne set çektiği herkesin malumu.

Dolayısıyla, Sedat Kızılcıklı’ya AK Parti Bursa’nın üst yönetimi ve bazı milletvekillerinin üvey evlat muamelesi yapması, ayrılışın başlıca nedeni olduğu belirtiliyor.

Bir dönem Bursa’da Faruk Çelik’e de aynı numaraları çekenler olmuştu. Şimdilerde de aynı rüyaları gören, yumruklarını sıkanlar var ama güçleri yetmediğinden tırnaklarını kemiriyorlar.

Şimdi Kızılcıklı’yı, kendilerini aklamak için, patırtı koparan adımlar atıp, yerden yere vurmaya başladılar. Bu ülkede siyaset böyle bir şey, “kimler kimlerle beraber” yakıştırması şimdi Kızılcıklı’nın yakasına yapışmış durumda.

Evet, Sedat Kızılcıklı’nın artık AK Parti’yle hiçbir bağı kalmadı, o artık üst düzey bir Deva’lı.

Hem de Bursa’dan sorumlu Deva Partili.

Bakalım Kızılcıklı,

Gülmeyi gardırobunda unutan, yüzde 1’lik partiyi Bursa’da büyütmesi gerekirken ilçe başkanlarına posta koyan, muhalefet becerisi gösteremeyen İl Başkanı Serkan Özgöz’e ayar verebilecek mi?

Zaman içinde göreceğiz…

Bun arada,

Hatırlayanlar vardır elbette, merhum Aydın Menderes, Refah Partisi’ne 1995’te katıldığında, “pazara kadar değil, mezara kadar Refahçıyım” demişti, 1999’da zehir gibi sözler sarf edip, Refah’ın devamı Fazilet Partisi’nden istifa etmişti.

Kızılcıklı’nın Deva Partisi ile olan nikahı ne kadar sürecek?

Bekleyip görelim.