İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki iddialarıyla gündeme oturan Sedat Peker’in BAE’deki tecridi devam ederken,  avukatı Ersan Barkın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda suç örgütü lideri  Peker'in 'basın danışmanı' Emre Olur'un tahliyesine karar verildiğini yazdı.

Avukat Barkın paylaşımında şu ifadelere yer verdi:  

"Sedat Peker hakkında suç örgütü iddiasıyla açılan ana davanın duruşması yapıldı. Dosyadaki tek tutuklu sanık Emre Olur’un tahliyesine karar verildi. Umarım bu kez, yargılamayı yapan Mahkemenin kararı uygulama bulur"

Savcılık, Emre Olur'la ilgili tahliye kararı veren  mahkemenin tahliyesine  itiraz etti. 

18 EYLÜL 2022’DE İADE EDİLMİŞTİ

Hatırlanacağı gibi Emre Olur, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gitmiş ve burada gözaltına alınmıştı. BAE yetkililerince Arnavutluk’a gönderilen Olur, 18 Eylül’de Türkiye’ye iade edilmişti. Sulh Ceza Hakimliği’nce sorgulanan Olur ‘suç örgütüne üye olma’ suçlamasıyla üç gün sonra tutuklanmıştı. Hakimlik gerekçe olarak Olur’un ‘Sedat Peker’le yakın ilişki içinde olması’nı göstermişti.

Emre Olur ile ilgili iddianamede ‘örgütün sosyal medya işlerinden sorumlu olduğu ve örgüt aleyhine yazılar yazan gazeteci ve kişileri hedef alır nitelikte paylaşımlar yaptığı’ da ifade edilmişti.

Editör: Bilal Kayaaltı