Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, BESOB yönetimiyle buluştu. Çataltepe’de 16 senedir mağdur edilen esnafın çok büyük zorluk yaşadığını ifade etti.

“UMUTSUZLUĞA SEVK EDİLİYORLAR”

Batan geminin personeli olduğu ortaya çıktı Batan geminin personeli olduğu ortaya çıktı

Yapımına 16 yıl önce başlanılan Kestel Çataltepe Sanayi Sitesi Projesi’ne de değinen Sedat Yalçın; projenin zaman içerisinde bölge esnafında ciddi bir mağduriyet yarattığına dikkat çekerek;  “Projenin 16 yıldır tamamlanamamış olması düşündürücü. Proje uzadıkça esnaflarımızın mağduriyeti de artıyor. Yaklaşık 1700 esnafımızın önemli ölçüde mağduriyetler yaşadığını yönünde şikayetler alıyoruz. Özellikle bölgede yer alan tekstilci ve dokumacı esnafı ciddi sıkıntı altında. Dolayısıyla projenin bir an önce bitirilmesi için acilen adımlar atılmak zorunda. Projenin 16 yıldır bitirilememiş olmasına rağmen iyi niyetli bir yaklaşım gösterildiği takdirde sorunun kısa sürede çözüleceğini ve esnaflarımızın mağduriyetinin de giderileceğini düşünüyoruz. Burada önemli olan sorunu çözmeye yönelik güçlü bir irade ortaya koymak. Projenin uzaması esnafımızı umutsuzluğa sevk ediyor. Hak sahiplerine haklarını bir an önce vermek gerekiyor. Bu hususta bizler üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İnşallah çözüm odaklı kararlı bir yönetim anlayışıyla, esnafımızın alın terinin heba olmaması için her türlü proje ve çalışmayı hayata geçireceğiz” diye konuştu.

“DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR”

YRP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın’ın yapmış olduğu ziyaretin kendilerini onurlandırdığını vurgulayan BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit ise, görüşmede Çataltepe sorunun gündeme gelmiş olmasından ve Sedat Yalçın’ın desteğinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek; “Bursa’daki esnaf teşkilatlarını yarınlara taşımak, Bursa’nın bütün paydaşlarının sorumluluğundadır. Sayın Sedat Yalçın’ın desteğini her zaman yanımızda hissedeceğimize olan inancımız tam. Birliğimize yapmış oldukları nazik ziyaret dolayısıyla Sayın Yalçın’a teşekkür ediyor, hizmet yolculuğu boyunca kendilerine başarılar diliyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.

Editör: Bilal Kayaaltı