YRP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, Orhangazi İlçesi’nde coşkuyla karşılandı. Orhangazi Belediye Başkan Adayı Ahmet Yavuz ile vatandaşın derdini dinleyen, çözüm önerilerini ve projelerini aktaran Yalçın, ilçenin değerinin bilinmediğini ifade etti. Sedat Yalçın; “Orhangazi ilçemiz her anlamda Bursamız için büyük zenginlik barındıran bir ilçe. Verimli topraklara sahip. Zeytini ülkeye nam salmış durumda. Coğrafi işarete sahip Gedelek turşusu 10 milyon dolarlık ihracat hacmine sahip. Bu verilecek desteklerle daha da artırılabilir.

TURİZM KAPASİTESİNİ ÇOK YÖNLÜ DEĞERLENDİRECEĞİZ

Orhangazi’nin Narenciye dışında her türlü meyve ve sebzenin yetiştirebildiği verimli topraklara sahip olduğunun altını çizen Sedat Yalçın, ilçenin turizm anlamında da büyük bir potansiyeli olduğunu ifade etti. Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın; “Orhangazimizin İznik Gölü ile ilgili turizm kapasitesini çok yönlü projeler ile değerlendirmek istiyoruz. Ayrıca Keramet Kaplıcaları’nı da şehrimizin markası haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bize gönül kapılarını açan, sıcak karşılama yapan Orhangazili vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Orhangazi Ahlaklı Belediyecilik anlayışı ile Türkiye’nin cazibe merkezi olacak” ifadesini kullandı.

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İFTARI

AK Partili başkanlar Mustafa Bozbey'le buluştu AK Partili başkanlar Mustafa Bozbey'le buluştu

Bursa’nın her bölgesini karış karış gezen Sedat Yalçın, Orhangazi programının ardından Bursa Yeminli Mali Müşavirler Odası'nın iftar programına katıldı. Yalçın; “Üyesi olmaktan onur duyduğum odamızın iftar organizasyonunda meslektaşlarımızla bir araya geldik, sohbet ettik ve Ramazan ayının huzurunu hep birlikte yaşadık. Şehrimizin mali denetim alanındaki üst düzey isimleriyle istişare etme imkanı bulduk. Oda Başkanımız Sayın İhsan Akar ve yönetim kuruluna güzel ev sahiplikleri için teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

BURSAMIZIN SORUNLARINI KONUŞTUK

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, iftar organizasyonundan sonra Bursa İl Başkanı Murat Kolancı ve Nilüfer Belediye Başkan Adayı Zeynep Candan Albayrak ile birlikte önce Nilüfer Fethiye Posoflular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Yalçın, sanayi yerleşimi, konut problemi, her geçen gün daha da büyüyen trafik sorunu ve bunların sonucunda etkilenen Bursa’nın doğası gündeminde bir sohbet gerçekleştirdi. Yalçın; “Verimli ve problem çözmeye odaklı bir bakış açısıyla, ahlaklı ve ilkeli belediyecilik ile Bursa’mıza nefes aldıracağız. Dernek Başkanımız Ayhan Yener'e, dernek yönetimine ve üyelerine teşekkür ederim” dedi.

DOKSANÜÇ MUHACİRLERİ ZİYARETİ

Sedat Yalçın, Nilüfer Fethiye Posoflular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin ardından Doksanüç Muhacirleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Yalçın ziyaret ile ilgili yapptığı açıklamada; “147 yıl önce büyük zorluklarla, hastalıklarla boğuşarak göç etmek zorunda bırakılan Müslüman-Türkler'in torunlarıyla bir araya geldik, kendilerine aktarılan anıları, zorlukları dinledik. Savaş sonrası yaşadığın yerden kopmak zorunda kalmak, savaş kadar büyük bir yıkım. Başkan Mehmet Emin Ateş ve yönetim kuruluna misafirperverliği için teşekkür ederim” açıklamasını yaptı.

Editör: Bilal Kayaaltı