Bursa’nın tarihi mahallesi Tirilye’de yaşanan sel felaketinde onlarca esnafın malları sular altında kalmıştı. Mudanya  Sanatkarlar  Odası  Başkanı Ertan Abdulazizoğlu zarar tespiti sonrası resmi evrak ve formların doldurulmasına yardımcı olduğu dükkan sahiplerinin yüzünün güldüğünü belirtti. Belli bir sıralama dahilinde zarar gören esnafların hesaplarına para yatırılmaya başlandığını belirten Abdulazizoğlu özellikle yakın ilgi ve alakasından dolayı Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi'nin Tirilye'de hayatın normale dönmesi ve esnafların zararlarının giderilmesi noktasında büyük emekleri olduğunu belirterek, "Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi'ye bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

GECE GÜNDÜZ ÇABA SARF EDİLİYOR

Abdulazizoğlu selin felaketi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ve devletin ilgili kurumlarının Tirilye'de selin izlerini silmek ve hayatı normale döndürmek için gece gündüz yoğun bir çaba harcıyor. Vali Mahmut Demirtaş ve Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi'nin Tirilye'yi üç kez ziyaret ettiğini belirterek Bursa milletvekilleri Mustafa Varank'a, Efkan Ala'ya ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a, BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit'e teşekkür etti.

“KALICI ÇÖZÜM SAĞLANMASI LAZIM”

Kalıcı çözümlerin sağlanması konusunda tüm yetkililerle görüş alışverişinde bulunduğunu belirten Abdulazizoğlu "Doğal afetler konusunda yerel esnaflarımızın kendilerine düşen tüm tedbirleri almaları konusunda buradan çağrıda bulunuyorum. Tüm ihtimalleri göz önüne alarak esnaflarımızın kendilerine düşen tüm tedbirleri almalarını önemle tekraren hatırlatıyorum" dedi.

Editör: Bilal Kayaaltı