Bayram öncesi milyonlarca emekliyi sevindiren haberi SGK verdi. Yapılacak olan sürpriz ödemelerle ilgili harekete geçildi. Hesapların kontrol edilmesi istendi. Kurban Bayramı öncesi cüzdanları dolduracak olan gelişmenin detayları belli oldu…

Yüzleri güldüren adımı SGK attı. Kabine toplantısının ardından müjde verildi. Emeklilerin cebini dolduracak olan flaş adım atıldı, hesaplara yatacağı duyuruldu.

Uzun yıllardır beklenen EYT düzenlemesi ile birlikte müjdeli haberlerde peş peşe geldi. 4A, 4B, 4C’lilerin tamamını kapsayan ödemeler için düğmeye basıldı. Bayram öncesinde hem yüzler hem de cepler bayram edecek. SGK tarafından yapılan açıklama kapsamında emeklilere 25.000 TL ödeme yapılacağı belirtildi. SGK'ya dilekçe veren emekliler toplu ödemeden yararlanabilecek. Bayram öncesinde yapılacak ödemeler için tek şart başvuru yapmak. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

BAYRAM ÖNCESİNDE BAYRAM ETTİRECEK ÖDEME

Bayram öncesinde SGK'dan bayram ettirecek açıklama geldi. 4A, 4B, 4C emeklileri için yapılan açıklama kapsamında 25.000 TL toplu ödeme yapılacağı duyuruldu. 90 gün detayını sağlayan emeklilere SGK'dan toplu para ödemesi yapılacak. EYT'lilerin dilekçe ile başvuru yapması durumunda avans alabileceği belirtilirken bayram öncesinde cepleri rahatlatacak bir ödeme olduğu duyuruldu.

EYT yasasının onaylanması ile birlikte milyonlarca kişinin de emeklilik yolu açıldı. Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte EYT'lilere açıklamalarda peş peşe geliyor. SGK'ya dilekçe ile başvuru yapanlara 25.000 TL toplu ödeme yapılacak.

90 GÜN DETAYINA DİKKAT

Nisan, Mayıs ve Haziran ayında maaşını alamayan emekliler için SGK'dan önemli bir açıklama geldi. Kurban Bayramı öncesinde emekli maaşını alamayan EYT'liler için toplu ödeme yapılacağı duyuruldu. 90 gün şartını sağlayan emeklilerin başvuru yapması durumunda 25.000 TL nakit avans sağlanacağı belirtildi. Toplu ödemeler için istenen şartlarda tek tek açıklandı.

EMEKLİLERE 25.000 TL ÖDEME

EYT kapsamında emekli olmak için dilekçe veren ancak henüz ödeme alamayan vatandaşlar için SGK'dan nakit avans müjdesi verildi. 1 Mart 2023 tarihi itibarıyla başvuru yapan ve 90 gün süreyi dolduran ancak hala maaş alamayan emeklilere 25.000 TL nakit avans verileceği duyuruldu. Kurban Bayramı öncesinde nakit ihtiyacı bulunan emekliler faizsiz nakit avans imkanından yararlanabilecek.

Bu kapsamda SGK'ya dilekçe ile başvuruda bulunan emeklilerin henüz maaşını alamamış olması durumunda ödemeden yararlanabileceğinin altı çizildi. Yalnızca EYT’liler değil maaşını alamayan tüm emeklilerin aynı durumdan yararlanabileceği alt vurgulandı.

Editör: Bilal Kayaaltı