Yeni yapılan açıklamalar doğrultusunda para fırsatları sunulmaya devam ediyor.  SGK’dan sürpriz açıklama geldi. Şartları oluşturan,4A, 4B ve 4C statüsündeki çalışanlara  34.000 TL toplu ödeme yapacak. Detayları açıklayan kurum, çalışma hayatından olanları sevince boğdu.

Kolay koşullar ve şartlar çerçevesinde SGK, 30 gün sürecinde başvuranların IBAN hesaplarına paraların yatırılacağı müjdesini verdi. Başvurusu onaylanan vatandaşlar için sürecin başladığı kaydedildi.

Maaş ödemelerinde aksaklık olan emeklileri yakından ilgilendiren müjdeli haberle ilgili SGK, 4A, 4B ve 4C ile çalışanlar için toplu ödeme başvurularını başlattı. Bu ödeme, 2018/38 sayılı SGK Genelgesi doğrultusunda maaşı geç bağlanan emeklilere yapılıyor. Genelgeye göre, maaşı 90 gün içinde bağlanmayan emekli adayları, sosyal güvenlik kurumuna başvurarak maaş katsayısına göre avans ödemesi alabiliyor.

SGK’nın düzenlediği avans kapsamında emekli adayları, emekli maaşlarını beklerken rahat bir nefes alma şansını elde ediyor. Emekli maaşı bağlanana kadar toplu olarak yapılan 34.000 TL’lik ödeme, vatandaşların bütçesini rahatlatıyor. Avans düzenlemesi için başvurular, sosyal güvenlik kurumuna yazılı olarak yapılıyor.

Diğer yandan EYT yasasının çıkmasıyla birlikte milyonlarca kişi emeklilik başvurusu yaptı. Ancak bazı emeklilerin henüz emekli maaşı bağlanmadı. Bu sebeple beklemek zorunda kalan vatandaşlara SGK destek kararı aldı. SGK’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, emekli maaşı hala bağlanmayan EYT emeklisi de başvuru yaparak ödeme alabilecek. Ancak burada 90 günlük süreye dikkat etmek gerekiyor. Çünkü 90 gün içinde maaşı bağlanmayan emekliler, ödemelerini alabiliyor.

SGK tarafından verilen nakit avans miktarı, asgari ücrete göre belirleniyor ve net asgari ücretin 3 katını geçmeyecek şekilde ödeme yapılıyor. SGK’nın sunduğu nakit avans hakkını kullanan emekli adayları, emekli olduktan sonra geri ödemeyi maaşlarından faizsiz kesinti yapılacak şekilde tamamlayabiliyor.

Bu müjdeli haberle birlikte, milyonlarca çalışanın yüzü gülecek ve maaşlarını beklerken maddi rahatlama sağlanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu destekleri, çalışanların hayatına olumlu etkiler sağlayacak. Başvuru süresinin kısa olması nedeniyle, çalışanlar başvurularını acele etmeli ve bu fırsatı kaçırmamalı!

Editör: Bilal Kayaaltı