Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder, Kobane Davası'nda savcının hakkında istediği yakalama kararının mahkeme tarafından reddedildiğini açıkladı. Artı Gerçek'in aktardığına göre Adıyaman'ın Kahta ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Önder, "14 Mayıs'ta iktidar değişirse bu yargı kararları da değişir mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Öncelikle bunun son aşamasını belirteyim. Mahkeme o talepleri reddetti. Dolayısıyla hakkımda artık yakalama talebi yok. O talep kalktı. Hem vallahi hem billahi ben valizi kapının ağzına koymuştum. Daha yukarı çıkarmamıştım. Dedim gene de dursun, bu sistemin ne yapacağı belli olmaz. O orada duruyor."

“USUL VE ESASI YOK SAYDILAR”

Önder, Kobane davası için "Tabii ki seçimlerin sonucuyla çok yakından alakalı" diyerek, "Bu mütalaanın açıklanmasını ve bu tutuklama talebinin yapılmasını öyle bir hızlandırdılar ki, Cumhurbaşkanı'nın Diyarbakır mitingiyle aynı güne denk getirdiler. Bütün usul, esas, her şeyini yok sayarak yaptılar" ifadelerini kullandı.

“AĞIR BEDELLER ÖDEDİLER”

"Seçilmiş siyasetçilerimizden neredeyse cezaevi görmeyen kalmadı" diyen Önder, "Bu bir siyasi imha operasyonudur. Kürt halkı ve onun dostları da ağır bir bedel ödediler, ama teslim olmadılar. Geldik bugüne. Bugün önümüzde bir sandık var ve değişen birkaç tane durum var" ifadelerini kullandı.

Editör: Bilal Kayaaltı