İlk önce Çin’de daha sonra da hemen hemen tüm dünya ve 11 Mart’ta da Türkiye’de görülen corona virüsü hayatı normal seyrinden çıkarttı.

Türkiye’de bu tarihten geçtiğimiz güne kadar hayat normal seyrinde değildi. Yavaş yavaş normalleşmeye dönüyor ülke. Çok Çetin mücadeleler verildi, maske dağıtıldı mı dağıtılacak mı eczanelerden mi alacağız, sokağa çakma yasağı, yaş sınırlaması, seyahat kısıtlaması vs.

Bir sürü sorun pandemiyle hayatımıza girdi.

Hepsinin üstesinden iyisiyle kötüsüyle geldik. Çok can kaybı yaşandı. İnsanlar sevdiklerini kaybetti en yakınının cenazesine gidemedi. Bütün bunlar yavaş yavaş geride kaldı.

***

Aslolan her vatandaşın da merak ettiği Türk siyasi gündemi ne zaman normalleşecek.

İnsanlar yaklaşık 3 aydır evlerindeydi. Çoğu yeni yeni iş yerini açıyor. Dert edilen şey ülkesi için gecesini gündüzüne katmak için seçilen mebusların ülke için ne yaptığı.

Vatandaş artık siyasi kavgalardan bıktı. Her televizyonu açtığında karşısında iktidarın muhalefeti muhalefetin de iktidarı eleştireceği bir haber ve program görmek istemiyor.

Normalleşen hayatta ekonomi be olacak, eğitim ne durumda iş yerleri 3 aydır kapalı olan esnaf nasıl normalleşecek bunlara çözümün konuşulmasını istiyor. İnanın ülkemiz siyasi kısır döngü be basiretsiz iş göremeyen politikacılardan bıktı.

Milletin verdigisiyle üst düzey maaş alıp ülke olanaklarından azami yararlanan siyasetçilerin sokağa inip vatandaşın hal ve hatırını sorması içim daha neyin normalleşmesini bekleyeceğiz. Bakın şapkanızı çevirdiğiniz gibi ay sonu hızlı geliyor.

***

Yarın alınan kredilerin ödene takvimi gelecek peki ödenecek kredilerin aksamaması için siyasiler ne tür önlem alıyor. Mecliste yenilen sudan ucuz yemeklerden vatandaş yiyemiyor. Her vekil, her siyasetçi kendi yaşadığı lüks hayatı her vatandaşın yaşadığını düşünmemeli.

Ey siyasiler, Gelin siyasi polemik yapmayın, iş üretin, çalışın, birbirinizi vatan haini ilan etmeyin, seçim yatırımı olarak dini kullanmayın, camileri işimize alet etmeyin, günlük siyasi çıkarlar uğruna yok cami açacağız, yok çan sesi olmaz gibi söylemlerden kaçını eyleme geçin.

Açmaya gücünüz varsa açın ancak açmadan da siyaset yapmayın, vatandaşı hor görmeyin zira ipiniz vatandaşın sandığında...

Gelin aldığınız maaşı hakkedin, gelin siyaseti normalleşecek bir konuma getirin…