Vatandaşı temsil etmeleri ve sıkıntılarını mecliste dile getirerek çözüm üretilmesi adına konuşması beklenen milletvekillerinin bazıları ne yazık ki milletin meclisinde suskun kaldı, ellerini taşın altına koymadı.

Öyle ki Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 130 milletvekili, bu yıl hiç genel kurulda konuşmadı. Hiç konuşmayan AK Partili vekil sayısı 106’yı bulurken parti genel başkanları hariç tutulduğunda vekillerin yüzde 22’si konuşmamış oldu. Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre Meclis kayıtlarına göre aktif görevli 570 vekilden 131’i 2022’de Meclis Genel Kurulu’nda hiç konuşmadı.

AK PARTİ VEKİLLERİ İLK SIRADA

Konuşmayan 131 vekilden 106’sı AK Partili olurken geriye kalan 25 vekil muhalefet partileri ve bağımsızlardan oluştu. CHP’nin 6, HDP’nin 5, MHP’nin 7, İYİ Parti’nin 3 ve Demokrat Parti’nin 1 milletvekili hiç konuşmadı. Ayrıca bağımsız 2 vekil de konuşmayanlar arasında.

“HAKKIMIZI SAVUNMADILAR, ALDIKLARI MAAŞ HELAL DEĞİL”

Halkın sorunlarını gündeme getirmeleri gereken yerlerde ağızlarını bile açmayan milletvekillerinin aldıkları maaş ise tartışma konusu oldu. Vatandaşlar, “Bizim hakkımızı savunması gerekenler TBMM’de susmuş, konuşmamışlar. Bu durumda, aldıkları maaşların helal olmadığını düşünüyoruz. Yazıklar olsun” şeklinde tepki gösterdiler.

Editör: Haber Merkezi