Akbaşoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Seçim Kanunu Teklifi görüşmelerinin dün Meclis Genel Kurulu'nda başladığını anımsattı. 3600 ek gösterge ile beraber sözleşmeli personeli ve daha sonra da emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili çalışmaların bu yıl kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

“POLİSE EK GÖSTERGEYİ VERECEĞİZ”

Polise de müjdeli haber vereceklerini aktaran Akbaşoğlu, şunları kaydetti:"3600 ek göstergeyle ilgili polislerimiz, öğretmenlerimiz, hemşirelerimiz, imamlarımız, bu konuyla ilgili geniş spektrumlu çalışma, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından yapılıyor. Paydaşlarla beraber iki toplantı gerçekleştirildi, bu çalışmalar devam ediyor. İnşallah bu, milletvekillerimiz tarafından kanun teklifine dönüştürmek suretiyle Genel Kurulumuza gelecek. Bunun etki analiz çalışmalarının, ilgili bakanlıklarca muhatapları ile beraber müzakereler neticesinde şekillenmesi gerekiyor. Bu manada 3600 ek göstergeyi polislerimize mutlaka vereceğiz. Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın. Bütün bu çalışmalar neticelenecek. 3600 ek gösterge ile beraber sözleşmeli personelimizin durumu ondan sonra ele alınacak. Çalışma takvimimizde belirttiğimiz gibi ondan sonra da EYT'li kardeşlerimizin durumu ele alınacak. Bunların hepsi 2022 yılı içerisinde kamuoyuyla paylaşılacak. Bu konuda Çalışma Bakanlığımız titiz bir çalışma yürütmektedir."

“MAAŞ ARTIŞI OLACAK”

Akbaşoğlu, asgari ücrete ek zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya, şöyle karşılık verdi: "Asgari ücretle ilgili de inşallah değerlendirmeler yapılarak yılın ikinci yarısında, 1 Temmuz'da memur ve emeklilerimize biliyorsunuz bir maaş artışı söz konusu olacak. Hem enflasyon artı yüzde 6 ilave, bununla beraber bir refah payını da içine alacak şekilde temmuzda memur ve emeklilerimize bir maaş düzenlemesi yapılacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınarak bu değerlendirmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bu yılın ilk yarısına kadar inşallah 3600 ek gösterge ile ilgili kanuni düzenlemenin de çıkacağını buradan ifade etmek isterim. Her türlü mali düzenlemelere ilişkin hususlar gündemimizdedir."

Editör: Haber Merkezi