AK Parti’nin oyunun son dönemlerde yüzde 24’e kadar gerilediğini aktaran Kamuoyu araştırma şirketi Metropoll'un sahibi Özer Sencar, AK Parti'nin oy oranının son dönemlerde yüzde 24'e kadar gerilediğini fakat daha aşağı düşmediğini açıkladı. "Yüzde 24'te güçlü bir direnç var" diyen Sencar, halkın zamlara alıştığını söyledi. Halk TV’de konuşan Sencar, yaptıkları son anket çalışmasının sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“VATANDAŞ ZAMLARA ALIŞTI”

Türkiye'deki ekonomik koşulların AK Parti'nin oy oranını düşürdüğünü fakat yüzde 24 seviyesinin altına inmediği aktardı. Sencar, "Vatandaşlarımız zamlara alıştı. Ekonominin bu kadar olumsuz etkilerine rağmen AK Parti yaptığımız ölçümde 24'e kadar inmişti. Kararsızlar oransal olarak dağıtıldığında oyu yüzde 34 civarındaydı. Dolayısıyla kararsızlar dağıtılmadan, yaklaşık 6-7 aydır AKP'nin oyu yüzde 25-26-27 civarında. Bütün bunlara rağmen yüzde 24'ün altına düşmedi AK Parti'nin oyu" diye konuştu.

“ŞUBAT’TA 2 PUAN ARTTI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçmen gözünde "güçlü liderlik algısını" koruduğunu ifade eden Sencar, ekonomi bir senedir kötü gitmesine rağmen oy oranlarının daha aşağı inmediğini söyledi ve şöyle devam etti: "Ekonominin bu kadar kötü olmasına rağmen seçmen davranışını etkilememesinin en önemli sebebi güçlü liderlik faktörünün ekonomi faktörü kadar önemli olması. Yani Erdoğan'ın güçlü liderlik algısı hâlâ etkisini sürdürüyor. Bu insanlar orada duruyorlar. Muhalefet partilerinden herhangi birine gitmiyorlar. AKP'nin veya Tayyip Erdoğan'ın lehine bir olay olduğu zaman oradan birkaç puan AKP'ye dönüyor fakat sonra tekrar kararsıza geri dönüyorlar. Bu ay elimizdeki ilk verilere göre Erdoğan'ın ve AKP hükümetinin Ukrayna-Rusya arasındaki ilişkilerde arabulucu yahut uzlaştırıcı gibi bir görüntüsünün olması AKP'ye yaramış durumda. AKP şubata göre 2 puanlık bir artış göstermiş" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi