İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla ilgili konuşmayı sürdüren Sedat Peker, yayınladığı videolarda dile getirdiği iddialar siyaset gündeminde tartışmalara neden oldu. 3 Kasım 1996'da Susurluk'ta meydana gelen trafik kazasıyla ortaya çıkan ilişkileri araştırmak için kurulan eski TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu'nun başkanı, kapatılan Refah Parti'nin milletvekili ve AK Parti'nin kurucu üyesi Mehmet Elkatmış, DW Türkçe'nin sorularını yanıtladı.

Yaşananların en temel nedeninin hukukun olmayışı olduğunu söyleyen Elkatmış, "Yargı etkin bir şekilde görevini yapmıyor. Siyasette didişme almış başını gidiyor. Ben böylesini görmedim. Ortalık toz-duman olmuş" dedi.

Elkatmış'ın sorulara verdiği cevaplar şu şekilde:

Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Soylu’yu hedef almasına, Türkiye'de karanlık ilişkiler ağı kurulduğunu iddia etmesine ne diyorsunuz?

İddialar uzadıkça uzuyor. Bitmiş değil. Türkiye'de biten bir şey var: Hukuk, adalet. Hukuk yok, yargı yok. Memlekette bugün bunların yaşanmasının en temel nedeni hukukun olmayışıdır. Yargı etkin bir şekilde görevini yapmıyor. Siyasette didişme almış başını gidiyor. Ben böylesini görmedim. Ortalık toz-duman olmuş. Siyasette bırakın saygıyı, sevgiyi tahammül kalmamış. Oysa ki adalet mülkün temelidir. Bunu dinimiz açık bir şekilde söyler. Türkiye'de adalet yok. Kaos yaratılıyor. Vatandaş adaletten soğutuluyor.

Editör: Haber Merkezi